Widget Image
ΑρχικήΝέα & ΠληροφορίεςΑρχάριες γυναίκες και προπόνηση!

Αρχάριες γυναίκες και προπόνηση!

Αρχάριες γυναίκες και προπόνηση!

Αν είστε γυναίκα που ξεκινάει για πρώτη φοράω προπόνηση σε γυμναστήριο, ίσως αισθάνεστε λίγο άβολα, λίγο φοβισμένη,ολα αυτά σας δημιουργούν μια ανασφάλεια γι’αυτο που θέλετε να ξεκινήσετε.

Μεγάλα γυμναστήρια με πολλα μηχανήματα πολύς κόσμος κυρίως άνδρες, μην αφήσετε αυτά να σταθούν τροχοπέδη σε αυτό που θέλετε να κάνετε, το πήρατε απόφαση και θα το κάνετε.

Μέτα απο λίγο καιρό θα ειστε ευχαριστημένη με την απόφαση σας αυτή οταν θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα και η αυτοπεποίθηση σας θα εχει ανεβεί.

Παρακάτω παραθετω κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να γίνει πιο εύκολη η αρχή αλλα και να βάλετε τα θεμέλια για την συνέχεια.

IMG_3981

 

 

1.Κάντε το απλά.

Κατ ‘αρχάς, κρατήστε την προπόνησή σας όσο το δυνατόν πιο απλή. Στόχος σας σε αυτό το σημείο είναι να προετοιμάσετε τους μύες σας για αυτο που θα επακολουθήσει στην συνέχεια,να τους μαθετε να δουλεύουν με αυτο το ειδος της αντίστασης.

Καλό θα ήταν στην αρχή να χρησιμοποιείτε πιο πολυ μηχανήματα που ειναι πιο ασφαλή όσον αφορά την εκτέλεση της άσκησης με αποτέλεσμα να μην έχετε στο μυαλό σας αν κάνετε σωστά την άσκηση η οχι.

Αυτό θα βοηθήσει και θα προετοιμάσει τους μύες σας για το επόμενο στάδιο.

2.Εστίαση στη σωστή εκτέλεση της άσκησης

Σε αυτό το στάδιο, ο στόχος δεν είναι να σηκώνετε όσο το δυνατόν περισσότερο βάρος. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις επιδόσεις σας. Πρός το παρόν, εξοικειωθείτε και βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε κάθε άσκηση σωστά.

Το μηχάνημα θα σας καθοδηγήσει να πραγματοποιήσετε την άσκηση με τη σωστή μορφή, αλλα και εσείς πρεπει να προσέξετε πως χρησιμοποιείτε το σώμα σας σε κάθε άσκηση.

Για παράδειγμα πως να τοποθετείτε το κορμί σας στην μηχανή εκτάσεως τετρακεφαλων? Πρέπει οι μηροί σας σε όλη την διάρκεια της κίνησης να εφάπτονται με τον πάγκο.IMG_3982

 

 

3.Μην πιέζετε πολύ το σώμα σας πέρα από τη ζώνη άνεσης.

Δουλέψτε σκληρά, αλλά όχι τόσο σκληρά ώστε η ζώνη άνεσής σας να εξαφανιστεί και να θέλετε να σταματήσετε. Αν αφήσετε το γυμναστήριο με αίσθημα εξάντλησης επειδή γυμναστήκατε πολύ σκληρά, μπορεί να αναπτύξετε αρνητικά συναισθήματα για την μετέπειτα ρουτίνα της ημέρα σας.

Προφανώς, πρέπει να αποφύγετε να αισθάνεστε άσχημα μετά την προπόνηση σε σημείο να μην θέλετε να κάνετε κάτι άλλο. Αντί να αισθάνεστε εξαντλημένοι, θα πρέπει να αφήσετε το γυμναστήριο με το αίσθημα του ενθουσιασμού για την επόμενη προπόνηση σας.

Υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στην πρόκληση του εαυτού σας και την ώθηση στον εαυτό σας στο όριο. Κρατήστε τις ακραίες ασκήσεις για μετά οταν θα έχετε μια σταθερή βάση στην προπόνησή σας.

 

IMG_3979

 

4.Μην ξεχνάτε την ξεκούραση σας.

Τέλος,μην ξεχνάτε το στάδιο της ανακάμψης. Αυτό είναι ένα κρίσιμο κομμάτι για την επιτυχία με οποιοδήποτε πρόγραμμα προπόνησης, αλλά κάποιοι αρχάριοι τείνουν να το αγνοούν.

Αφήστε τουλάχιστον μία ημέρα ξεκούρασης ανάμεσα σε κάθε μία από τις προπονήσεις σας. Αν νομίζετε οτι πρεπει να ειναι και δύο οι ημέρες της ξεκούρασης κάντε το, ακούστε το σώμα σας και την διάθεση σας.

Περισσότερη ξεκούραση δεν σημαίνει στασιμότητα, αλλα οταν το έχετε ανάγκη σημαίνει πρόοδος, οσο παίρνουν οι προπονήσεις, το σώμα σας θα σας λέει πότε θα αυξήσετε την συχνότητα των προπονήσεων σας.

Μην ξεχνάτε οτι με την προπονηση δίνεται το ερέθισμα στο σώμα σας ετσι ώστε οταν ξεκουραστει να αναπτυχθεί!

Mitsaris Kostas 
Certified Personal Trainer 
Sport&Fitness Nutrionist

Σχόλια

Leave A Comment