Widget Image
ΑρχικήΝέα & ΠληροφορίεςΔιαλέξτε φίλους που σας εμπνέουν να γίνετε καλύτεροι!

Διαλέξτε φίλους που σας εμπνέουν να γίνετε καλύτεροι!

Διαλέξτε φίλους που σας εμπνέουν να γίνετε καλύτεροι!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν οι άνθρωποι που συναναστρέφεστε είναι τοξικοί;

Ρίξτε μια ματιά γύρω σας. Σίγουρα έχετε πολλά κοινά με τους ανθρώπους που έχετε γύρω σας. Σας αρέσει να πάτε για μια μπύρα με τους φίλους σας παρακολουθώντας την αγαπημένη σας ομάδα ή να πάτε για φαγητό στο αγαπημένο σας εστιατόριο; Σίγουρα αισθάνεστε ότι έχετε τους τέλειους φίλους που δεν θα ξαναβρείτε ποτέ, συγχωρείστε με, αλλά μήπως δεν είναι αυτή η αλήθεια;
friends-watching-game

Είναι γεγονός ότι οι φίλοι μας διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στο πώς σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε. Έχουμε εμπιστοσύνη στις συμβουλές τους, πιστεύουμε στις εμπειρίες τους και τείνουμε να έχουμε παρόμοιες αξίες. Αλλά πρέπει να είναι αυτοί  οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να είμαστε κολλημένοι μαζί τους. Παρόλο που δεν σας λέω να αποκηρύξετε τους φίλους και την οικογένειά σας, έχει αποδειχθεί ότι τείνουμε να γινόμαστε περισσότερο σαν τους πιο κοντινούς ανθρώπους μας.

“Δείξτε μου τους φίλους σας και θα σας δείξω το μέλλον σας”

Όταν αρχίζετε να ξοδεύετε χρόνο γύρω από ανθρώπους που έχουν αυτό που θα θέλατε να έχετε ή είναι εκεί που θέλετε να είστε, θα αρχίσετε να σκέφτεστε όπως εκείνοι,να χρησιμοποιείτε τις συνήθειες τους,να μαθαίνετε πράγματα που μπορεί να μην μπορείτε να μάθετε από ένα βιβλίο.Μπορείτε να παρακολουθήσετε πώς αντιδρούν σε προβλήματα, να δείτε πως βλέπουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο και να κάνουν επιλογές που μπορεί να μην έχετε σκεφτεί.

Μερικές φορές πρέπει να σταματήσουμε και να αξιολογήσουμε τις σχέσεις μας για να καθορίσουμε αν οι γύρω μας βοηθούν ή μας εμποδίζουν. Η αλλαγή του περιβάλλοντος μπορεί να είναι απαραίτητη για να σας βοηθήσει να φτάσετε τους στόχους σας,να δημιουργήσετε καλύτερες συνήθειες και να αυξήσετε τον κύκλο επιρροής σας. Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που είναι τοξικοί στη ζωή σας που δεν πρέπει να περνούν το χρόνο σας. Μπορεί να υπάρχουν άλλοι που σας εμπνέουν και σας ανυψώνουν, τολμώντας να γίνετε καλύτεροι.

IMG_4680

Πώς λοιπόν αλλάζουμε την κατάστασή μας;

Διαβάστε παρακάτω  αυτές τις συμβουλές για το πώς οι άνθρωποι γύρω σας επηρεάζουν την προσωπική σας επιτυχία.

1. Σκεφτείτε τα πέντε άτομα που περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί τους.
2. Σκεφτείτε αυτούς τους πέντε ανθρώπους, την επιτυχία τους, την ευτυχία τους,την επιρροή τους στην ζωή σας κ.λπ.
3. Αξιολογήστε αν αυτοί οι άνθρωποι είναι εκεί που θέλετε να είστε ή θα σας βοηθήσουν να φτάσετε στο επόμενο επίπεδο.
4. Κάντε μια επιλογή σχετικά με το ποιον θέλετε να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί του.
5. Αξιολογήστε τον χρόνο που περνάτε μαζί τους. Είναι ποιοτικός; Ή απλά περνάτε τον χρόνο σας γιατί δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε;
6. Κάντε μια αναδρομή στο παρελθόν ήταν εκεί ουσιαστικά  στις δυσκολίες η ήταν απλά παρόντες.

Συμπέρασμα. Επιλέξτε δύο ή τρία άτομα που είναι εκεί πάντα για εσάς και στις καλές και στις κακές στιγμές, άτομα που σας επηρεάζουν θετικά,που σας σπρώχνουν να προχωρήσετε μπροστά, που χαίρονται για τα καλά που συμβαίνουν στην ζωή σας, που σας έχουν ψηλά μέσα τους αλλά και που τους έχετε και εσείς μέσα σας ψηλά,που κάνετε ουσιαστικές συζητήσεις όταν πρέπει αλλά και όταν πρέπει θα έχετε και ξέγνοιαστες στιγμές, που υπάρχει αλληλοσεβασμός, αγάπη και όχι εγωισμός και γενικά σας κατακλύζουν με θετική ενέργεια.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας δώσω την εξής συμβουλή:  Από το να είσαστε με κενούς τοξικούς ανθρώπους καλύτερα να είσαστε μόνοι σας,τουλάχιστον να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας τον καλύτερο σας φίλο και όχι σε ανθρώπους που δεν το αξίζουν, γιατί μην ξεχνάτε ο χρόνος σας είναι πολύτιμος!

Mitsaris Kostas
Certified Personal Trainer 
Sport&Fitness Nutrionist

Σχόλια

Leave A Comment