Widget Image
ΑρχικήΝέα & ΠληροφορίεςΟταν Ο Στόχος Και Το Κίνητρο Δεν Είναι Αρκετά!

Οταν Ο Στόχος Και Το Κίνητρο Δεν Είναι Αρκετά!

Οταν Ο Στόχος Και Το Κίνητρο Δεν Είναι Αρκετά!

Κάντε προεργασία και δείτε τι χρειάζεται να κάνετε!

Έχετε ένα όραμα στο μυαλό σας για το επόμενο στόχο. Ίσως θέλετε να δείτε αν μπορείτε να δείξετε τους κοιλιακούς σας η να έρθετε στην καλύτερη φυσική κατάσταση που ήσασταν ποτέ ή να κάνετε ένα μισό μαραθώνιο. Όποιος και αν είναι ο στόχος που θα επιλέξετε, θα πρέπει σίγουρα να αφιερώσετε χρόνο για να είστε σίγουροι ότι ο στόχος σας και η προσπάθεια σας θα πιάσουν τόπο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν για την πραγματοποίηση ενός στόχου γεμάτοι με ενθουσιασμό. Έχουν πάρει την απόφαση και σκέφτονται μόνο τα αποτελέσματα. Μπορεί να έχουν κάνει κάποια έρευνα στο Google για προπονήσεις, το Pinterest για πλάνα διατροφής και στο YouTube για κάποια σχετικά βίντεο. Ωστόσο, πολλοί από εμάς αποτυγχάνουν στο να δουν τις τελικές απαιτήσεις που χρειάζονται για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε να πάμε.

 

IMG_5007

Είναι εύκολο να έχετε μη ρεαλιστικές προσδοκίες για την δουλειά που απαιτείται, για το χρόνο που χρειάζεται και για την αφοσίωση που θα πρέπει να δείξετε. Οι περισσότεροι στόχοι απαιτούν κάποια θυσία. Ο χρόνος με τους φίλους μπορεί να περιοριστεί. Η έξοδος ολόκληρου του Σαββατοκύριακου μπορεί να σαμποτάρει τις προσπάθειές σας. Το μεσημεριανό με τους γονείς μπορεί να είναι εκτός ορίων για λίγο.

Όταν παίρνετε αυτή την απόφαση για να επιδιώξετε έναν μεγάλο στόχο, υπάρχουν μερικά σημαντικά ερωτήματα που πρέπει να αναρωτηθείτε:

1. Γνωρίζετε πραγματικά τι χρειάζεται να κάνετε? Για παράδειγμα αν πρόκειται για αθλητικό στόχο ξέρετε πόσες προπονήσεις την εβδομάδα πρέπει να κάνετε, τι θα πρέπει να φάτε και ποιες αλλαγές στη ζωή σας θα πρέπει να κάνετε;

2. Είστε πρόθυμοι να δουλέψετε για αυτό; Μην υποτιμάτε τη σκληρή δουλειά που θα πρέπει να κάνετε, οι κοιλιακοί δεν θα εμφανιστούν μέσα σε τρεις εβδομάδες.

3. Πώς θα μείνετε παρακινημένοι; Θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να παραμείνετε πειθαρχημένοι, ακόμα και όταν δεν αισθάνεστε και δεν έχετε όρεξη να μείνετε στο πλάνο και να κοπιάσετε.

4. Έχετε βάλει ένα χρονικό στόχο? Μπορείτε να το καταφέρετε και είναι ρεαλιστικό;

5. Έχετε την οικονομική δυνατότητα; Τρώγοντας σωστά, οι προπονήσεις στο γυμναστήριο, τα συμπληρώματα, αυτά απαιτούν έναν υψηλό οικονομικό προϋπολογισμό. Επιπλέον, αυτό θα σας κάνει να κάνει να κόψετε χρήματα και χρόνο από άλλα πράγματα.

IMG_5006

Το καλύτερο στοίχημά για την επίτευξη του στόχου σας είναι να κάνετε προεργασία. Μάθετε τι χρειάζεται, βρείτε έναν μέντορα που να είναι εκεί οπότε τον θελήσετε και βρείτε έναν τρόπο να είστε συναισθηματικά συνδεδεμένοι με τον στόχο σας. Θα πρέπει να επενδύσετε στο στόχο σας, ώστε ακόμη και όταν εμφανίζονται εμπόδια και τα πράγματα γίνονται δύσκολα … ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΤΕ!

 

Mitsaris Kostas

Certified Personal Trainer 
Sport&Fitness Nutrionist

Σχόλια

Leave A Comment