Widget Image
HomeNews & InformationΜε ποια κριτήρια θα επιλέξετε την προπόνηση που σας ταιριάζει!

Με ποια κριτήρια θα επιλέξετε την προπόνηση που σας ταιριάζει!

Με ποια κριτήρια θα επιλέξετε την προπόνηση που σας ταιριάζει!

 

Ακούω συνέχεια, σχεδόν όλους, κυρίως όταν πλησιάζει το καλοκαίρι, να λένε “άρχισα γυμναστήριο” ή “άρχισα προπόνηση!”

Η ερώτηση που τους κάνω είναι: Tι είδους προπόνηση άρχισες ή στο γυμναστήριο που πηγαίνεις τι προπονητική μέθοδο ακολουθείς?

Βέβαια η απάντηση είναι για μένα αναμενόμενη, δεν ξέρουν να μου απαντήσουν οι πιο πολλοί!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά!

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πρώτα από όλα ποια είναι η προπόνηση  εκείνη η η προπονητική μέθοδο που ταιριάζει στις ανάγκες μας και στα θέλω μας!

Παρακάτω θα σας περιγράψω τι ερωτήσεις πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας για να κάνουμε την σωστή επιλογή!

1. Τι ανάγκες έχω αλλά και τι προσδοκίες έχω από την προπόνηση που θα επιλέξω και αν η επιλογή  μου μπορεί να ανταποκριθεί  σε αυτές μου τις απαιτήσεις!

Να αναφέρω ένα παράδειγμα για να γίνω κατανοητός, δεν είναι όλα τα είδη γυμναστικής ή οι προπονητικοί μέθοδοι  για χάσιμο βάρους ασχέτως αν  οι πιο πολλοί επαγγελματίες του είδους για να προσελκύσουν πελάτες στοχεύουν στην πιο συνηθισμένη ανάγκη των των ανθρώπων!

2. Αυτό που επέλεξα, ας υποθέσουμε ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες μου, όμως μου ταιριάζει σαν ιδιοσυγκρασία, σαν άνθρωπο, πιο απλά με ευχαριστεί, μου προκαλεί ψυχική ανάταση πολύ σημαντικό κριτήριο. Η προπόνηση είναι πρώτα  από όλα ψυχοθεραπεία οπότε μην παραβλέπεται ποτέ αυτό το κριτήριο.

3. Το περιβάλλον που θα λαμβάνει χώρα η προπόνηση μου άλλο ένα πολύ σημαντικό για μένα κριτήριο, θα είναι σε κλειστό χώρο σε γυμναστήριο, θα είναι σε ανοικτό χώρο, θα είναι στην φύση?

4. Θα είναι ομαδικό; θα είναι ατομικό; θα είναι με προσωπικό  γυμναστή;

Ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν να αξιολογηθούν είτε από μόνοι σας είτε με την βοήθεια κάποιου  ειδικού του χώρου που εμπιστεύεστε και βέβαια που δεν θα έχει κάποιο προσωπικό συμφέρον για την οποία συμβουλή-υπόδειξη σας κάνει!

Ανακεφαλαιώνοντας θέλω να τονίσω ότι πρέπει να κάνουμε την προπόνηση εκείνη που καλύπτει τις ανάγκες μας, που νομίζουμε ότι θα   ανταποκριθεί στις οποίες προσδοκίες έχουμε από αυτή, που μας προκαλεί ευχαρίστηση και ψυχική ευεξία και φυσικά για την επιλογή γυμναστή ή όχι που είναι και αυτό ένα σημαντικό κεφάλαιο έχω μιλήσει σε προηγούμενα άρθρα μου!

 

Mitsaris Kostas
Certified Personal Trainer
Sport & fitness Nutritionist & life coach
Founder of  HISD Workout Method
Author “The well-being bible”
www.supertrainer.gr

 

 

Comments

Leave A Comment