Widget Image
ΑρχικήΝέα & ΠληροφορίεςΟι αρνητικές επιπτώσεις της ζάχαρης

Οι αρνητικές επιπτώσεις της ζάχαρης

Οι αρνητικές επιπτώσεις της ζάχαρης

Πολλοί από τους πελάτες μου με ρωτούν: κάνει πολύ κακό η κατανάλωση γλυκών (ζάχαρης) σε καθημερινή βάση;

Τι είναι αυτό που προκαλεί η ζάχαρη στο σώμα μας; (το ίδιο ισχύει για το άσπρο αλεύρι)

Όταν καταναλώνουμε απλούς υδατάνθρακες όπως η ζάχαρη ή άσπρο αλεύρι, το γλυκογόνο στο αίμα ανεβαίνει γρήγορα και απότομα, αναγκάζοντας το πάγκρεας να εκκρίνει  ινσουλίνη, ο πρωταρχικός σκοπός της οποίας είναι να οδηγήσει τη ζάχαρη σε κάθε κύτταρο, όπου αποθηκεύονται για παραγωγη ενέργειας.

Εάν το κύτταρο είναι πλήρες και δεν χρειάζεται γλυκόζη, η επιπλέον απορρίπτετε στο αίμα, με αποτέλεσμα την αύξηση του σακχάρου του αίματος και την παραγωγή περισσότερη ινσουλίνης με αποτελεσμα η γλυκόζη να μετατρέπετε σε αποθηκευμένο λίπος!

Συμπέρασμα: να αποφεύγετε  η συστηματική και καθημερινή κατανάλωση ζάχαρης

ή στον καφέ ή με τη μορφή γλυκών όπως και το άσπρο αλεύρι, αν θέλουμε το δυνατόν χαμηλότερα ποσοστά λίπους!

 


αρνητικές επιπτώσεις της ζάχαρης

by Kostas Mitsaris
certified personal trainer
sport & fitness nutritionist

Certified Personal Trainer Sport&Fitness Nutrionist

[email protected]

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.