Widget Image
ΑρχικήΝέα & ΠληροφορίεςΒασικά βήματα για την πραγματοποίηση αλλαγών.

Βασικά βήματα για την πραγματοποίηση αλλαγών.

Βασικά βήματα για την πραγματοποίηση αλλαγών.

Εστιάζοντας στα θετικά όχι στις αφαιρέσεις.

Όταν λαμβάνετε μια απόφαση που περιλαμβάνει την διατροφή, την αθλητική δραστηριότητα και την άσκηση ή ακόμα και την καθημερινή σας ζωή, σκεφτείτε την προσθήκη πριν σκεφτείτε την αφαίρεση.
Καθώς κάνουμε αλλαγές ή προσπαθούμε να αναπτύξουμε νέα μοτίβα στη ζωή μας, συχνά εστιάζουμε στα αρνητικά, ή αφαιρώντας κάτι. Όταν παίρνετε κάτι μακριά, τι γενικά συμβαίνει; Από την εμπειρία μου, αυτό με αφήνει συνεχώς να σκέφτομαι το ένα πράγμα που προσπαθώ να αλλάξω ή να καταργήσω. Αυτό συμβαίνει συνήθως μέχρι να βρω κάτι άλλο που θα με γεμίζει. Αυτό το άλλο είναι η προσθήκη, ή το θετικό στη ζωή σας που πρέπει να αντισταθμίσετε με την αφαίρεση.
Ας προχωρήσουμε λίγο περισσότερο, ώστε να δούμε τι λέω όσον αφορά αυτή την διαφορετική προσέγγιση…

1) Αν προσπαθείτε να αλλάξετε τα πρότυπα κατανάλωσης, σκεφτείτε τι μπορείτε να προσθέσετε για να είστε πιο υγιείς. Αντί να εστιάζετε στην αφαίρεση της ζάχαρης ή των επεξεργασμένων υδατανθράκων, σκεφτείτε να προσθέσετε περισσότερα από αυτά που χρειάζεστε. Για παράδειγμα, προσθέτοντας περισσότερα λαχανικά ή μια μικτή ποικιλία χορταρικών. Προσθέστε περισσότερη κατανάλωση νερού όλη την ημέρα. Προσθέστε υγιές λίπος (εάν χρειάζεται και στη σωστή ποσότητα). Προσθέστε πιο ολοκληρωμένες πρωτεΐνες. Προσθέστε πιο ισορροπημένα γεύματα όλη την ημέρα για να αποφύγετε να είστε επιεικής με εσάς όταν είστε πεινασμένοι. Αν προσθέσετε περισσότερα από αυτά που χρειάζεστε, τότε θα διαπιστώσετε ότι τα “μη απαραίτητα” ή τα αρνητικά τρόφιμα θα εξαφανιστούν αργά από τις σκέψεις ή τις συνήθειες σας.

2) Αν προσπαθείτε να κάνετε περισσότερο προπόνηση σκεφτείτε να προσθέσετε δραστηριότητες που σας αρέσουν . Αν προσπαθήσετε να προσθέσετε τρέξιμο στην ύπαιθρο, push-ups ή sit ups ή γιόγκα ή να προσθέσετε άλλη μια προπόνηση στο γυμναστήριο, τότε θα διαπιστώσετε ότι ο χρόνος που αφιερώνεται στις ανθυγιεινές συνήθειες θα φύγει σιγά-σιγά.

3) Εάν χρειάζεται να ξοδέψετε λιγότερο χρόνο στα κοινωνικά μέσα, τότε σκεφτείτε να προσθέσετε συνομιλίες ή δραστηριότητες αντί να απομακρυνθείτε από όλα τα κοινωνικά μέσα. Υπάρχει ένας τόπος και χρόνος για τα πάντα. Εάν βρίσκεστε σε αυτή την κατάσταση που ξοδεύετε πάρα πολύ χρόνο στα κοινωνικά μέσα και χάνεστε σε αυτή την τρύπα, μην την αφαιρέσετε εντελώς επειδή αυτό θα είναι το μόνο που θα σκέφτεστε. Αντ ‘ αυτού, χρησιμοποιήστε κάτι παραγωγικό για να γεμίσετε εκείνη την ώρα. Καλέστε έναν αγαπημένο φίλο που σας αρέσει να μιλάτε μαζί του και σας δίνει καλή θετική ενέργεια, η ακούστε ένα podcast (ακόμη όχι δημοφιλές για την Ελλάδα άλλα στο εξωτερικό πολύ δημοφιλές)για να πάρετε λίγο εγκεφαλικό φαγητό ή να διαβάσετε ένα βιβλίο.
Κάποια από τα παραπάνω είναι λίγα παραδείγματα, υπάρχουν όμως χιλιάδες πράγματα που μπορούν να προστεθούν. Το κλειδί είναι να προσθέτετε κάλα πράγματα στην ζωή σας και όχι να εστιάζετε στο να αφαιρείτε. Εάν σκέφτεστε μόνο να απομακρύνετε πράγματα από την ζωή σας τότε ίσως να μπείτε σε κατάσταση yo-yo λόγω της αρνητικής σύνδεσης που έχετε τοποθετήσει κάποια πράγματα σε μια συγκεκριμένη πτυχή της ζωής σας. Επικεντρωθείτε στις προσθήκες – τα θετικά στη ζωή σας – και όχι μόνο στις αφαιρέσεις.

Mitsaris Kostas

Certified Personal Trainer 
Sport&Fitness Nutrionist

Σχόλια

Leave A Comment