Widget Image
ΑρχικήΝέα & ΠληροφορίεςΕκπαιδεύστε το μυαλό σας για να κατανοήσετε τι πραγματικά θέλετε στην ζωή σας!

Εκπαιδεύστε το μυαλό σας για να κατανοήσετε τι πραγματικά θέλετε στην ζωή σας!

cover

Εκπαιδεύστε το μυαλό σας για να κατανοήσετε τι πραγματικά θέλετε στην ζωή σας!

Έχω αναφέρει αρκετές φορές στα γραπτά μου αλλά και στις συνεντεύξεις μου ότι υπάρχει μεγάλο έλλειμμα πνευματικό στις σημερινές κοινωνίες και μιλάω ειδικά για την ελληνική κοινωνία (να μην αδικώ άλλες κοινωνίες) που έχω και εγώ τα βιώματα μου.
Οι άνθρωποι έχουν φτάσει σε πλήρη σύγχυση στο κεφάλι τους πράγμα που τους δυσκολεύει αφάνταστα την καθημερινότητα τους, έχουν χάσει τα πραγματικά του πιστεύω, έχουν πιστεύω που είναι δημιουργήματα των φόβων τους, που τους τραβάνε πίσω, δεν τους σπρώχνουν μπροστά με αποτέλεσμα να έχουν μια δυστυχισμένη ζωή.

confuse

Και το μόνο που κάνουν είναι να κατηγορούν τους άλλους, την κρίση, τους πολιτικούς και την πολιτική κατάσταση της χώρας, τους ξένους, τον ήλιο που βγαίνει από την Ανατολή και δύει στην Δύση, το φεγγάρι, τους πλανήτες, το σύμπαν και δημιουργούν μια αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα που υπάρχει πάνω από την χώρα.
Δεν αναρωτιόμαστε ποτέ αν πρέπει να κάνουμε κάτι εμείς στον εαυτό μας για να αλλάξουμε την πορεία μας, την ζωή μας, αν εμείς με τις επιλογές μας μπορούμε να οδηγήσουμε την ζωή μας εκεί που θέλουμε, που δεν είναι άλλο από αυτό που πραγματικά θέλουμε.

αθηναικη-δημοκρατια

 

Εδώ θα αναφέρω κάτι που διάβασα σε μια συνέντευξη ενός διακεκριμένου επιστήμονα του Δημήτρη Νανόπουλου και το παραθέτω αυτούσιο.
…’Οταν μιλάμε για την αθηναϊκή δημοκρατία του Περικλέους, μιλάμε για μια κοινωνία (…) όπου όλοι, grosso modo, ήταν στο ίδιο πνευματικό επίπεδο. Δεν εννοώ ότι δεν υπήρχαν πιο έξυπνοι και λιγότεροι έξυπνοι, αλλά το επίπεδο της γνώσης ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα για όλους (…) Σήμερα έχουμε φτάσει σε μια τεράστια συσσώρευση γνώσης, στην οποία όμως ο περισσότερος κόσμος έχει μείνει πίσω (…), και πιστεύω πως ο καθένας μας φταίει γιατί μένει και μένουμε πίσω (…) κι έχει γίνει ένας τεράστιος διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτούς που ξέρουν κι αυτούς που δεν ξέρουν. Και δυστυχώς, αυτοί που δεν ξέρουν είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που ξέρουν…Κι άρα ο μέσος όρος της αισθητικής, της παιδείας και της κουλτούρας προέρχεται από αυτούς που δεν ξέρουν κι αυτό το βλέπουμε κάθε μέρα. Στο ερώτημα γιατί δεν ξέρουν, πιστεύω ότι είναι και δικό τους εσωτερικό πρόβλημα και της πολιτικής πρόβλημα (…)”

IMG_7486
Η εκπαίδευση λοιπόν και δεν εννοώ μόνο την ακαδημαϊκή εκπαίδευση είναι μέλημα του καθενός μας ατομικά και σαφώς υποχρέωση μας, μιλάμε για παιδεία που είναι ευθύνη δικιά μας και κανενός άλλου, για να κατανοήσουμε μέσα από την γνώση μας και την εκπαίδευση μας του τι πραγματικά θέλουμε στην ζωή μας που θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην πορεία της κοινωνίας μας.
Πρέπει ανά πάσα στιγμή να ξέρουμε γιατί κάνουμε το οτιδήποτε και όλα να γίνονται συνειδητά και να ξέρουμε το γιατί, όπως για παράδειγμα του τι σημασία έχει η παρουσία μας στις κάλπες που είναι και επίκαιρο.
Δεν είναι δυνατόν οι λίγοι που προσέρχονται για να ψηφίσουν να καθορίζουν την μοίρα των πολλών που δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν, είναι υποχρέωση του κάθε ανθρώπου που θέλει να λέγεται ότι πιστεύει στην δημοκρατία με την συνειδητή ψήφο του να δείξει ότι σέβεται πρώτα από όλα τον εαυτό του και κατ’επέκταση τους συνανθρώπους του, ανέφερα αυτό σαν παράδειγμα γιατί είναι χαρακτηριστικό.

a better life
Τελειώνοντας θεωρώ ότι ο άνθρωπος εκπαιδεύοντας το μυαλό του, και αποκτώντας γνώση πάνω σε πολλά θέματα, κάνοντας την αυτοκριτική του πρώτα που είναι και αυτό αποτέλεσμα της γνώσης, δημιουργεί τέτοια πιστεύω για την ζωή του που τον οδηγούν μπροστά, σε μια καλύτερη ζωή πρώτα βέβαια για αυτόν και στην συνέχεια για τους άλλους γύρω του!

 

Mitsaris Kostas
Certified Personal Trainer
Sport&Fitness Nutrionist

Σχόλια

Leave A Comment