Widget Image
ΑρχικήΝέα & ΠληροφορίεςΗ διαχείριση του μυαλού και των συναισθημάτων, είναι το κλειδί για μια ισορροπημένη ζωή!

Η διαχείριση του μυαλού και των συναισθημάτων, είναι το κλειδί για μια ισορροπημένη ζωή!

super_trainer

Η διαχείριση του μυαλού και των συναισθημάτων, είναι το κλειδί για μια ισορροπημένη ζωή!

Ακούω συνέχεια γύρω μου τους ανθρώπους να διαμαρτύρονται για πράγματα που τους συμβαίνουν ”μου έκανε εκείνο”, ”μου μίλησε άσχημα”, πράγματα δυσάρεστα που τους χαλάνε την ψυχολογία και κατά επέκταση την καθημερινότητα τους.
Έχω αναφέρει και άλλες φορές ότι υψώνοντας ένα τοίχος με θετική ενέργεια μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλη την αρνητική ενέργεια που δεχόμαστε καθημερινά, όμως δυστυχώς δεν φτάνει μόνο αυτό.
Υπάρχει και άλλος τρόπος όμως να αντιμετωπιστεί η κακή συμπεριφορά των ανθρώπων και δεν είναι άλλος από την εκπαίδευση του ίδιου του εαυτού μας, ο μόνος τρόπος που αν τον δουλέψουμε σωστά θα μας οδηγήσει σε μια ισορροπία στην ζωή μας.

IMG_8382

Πρώτα από όλα πρέπει να δεχτούμε ότι για ότι κακό μας συμβαίνει, υπεύθυνοι δεν είναι οι άλλοι αλλά μόνο εμείς και αυτό γιατί εμείς τους αφήνουμε, είτε γιατί δεν αξιοποιήσαμε σωστά τις ενδείξεις που μας έδωσαν, είτε γιατί παρασυρθήκαμε από το συναίσθημα μας!
Θα προσπαθήσω να εξηγήσω τι εννοώ με αυτό και πως θα δουλέψουμε με τον εαυτό μας για να το πετύχουμε.
Στην καθημερινή μας ζωή δεχόμαστε αρνητική ενέργεια από παντού σε μορφή κακών συμπεριφορών, στο δρόμο είτε οδηγώντας, είτε κάνουμε οτιδήποτε άλλο, στην δουλειά μας σε κάθε μας βήμα γενικώς, δεν είναι κρίμα να χαλάει η ζωή μας, η κάθε μας ημέρα, από τους άλλους?

IMG_8381

Εντελώς άδικο για εμάς και για την ζωή μας, αν αναλογιστούμε ότι κάθε μας στιγμή, κάθε μας ημέρα είναι μοναδική και δεν γυρνάει πάλι πίσω.
Διαχειριστείτε λοιπόν τα αρνητικά συναισθήματα που σας δημιουργούν οι άλλοι σκεφτόμενοι εκείνη την στιγμή ότι το κάνετε για εσάς και μόνο για εσάς.
Τους άλλους δεν μπορείτε να τους αλλάξετε, ούτε πρέπει να μπείτε σε αυτήν την διαδικασία, χαμένος κόπος και χρόνος είναι, τον μόνο που μπορείτε να αλλάξετε είναι τον ίδιο σας τον εαυτό, σε εσάς επενδύετε για να κάνετε την ζωή σας καλύτερη.

IMG_8384

Μην μπαίνετε στην διαδικασία να αναρωτηθείτε τι θα έκαναν οι άλλοι και πως θα αντιδρούσαν όταν δεχόντουσαν από εσάς μια κακή συμπεριφορά και αν θα τους άρεσε, δεν είναι αυτό το νόημα, μην σκοτίζεστε χωρίς λόγο, μην αφήνεται τους άλλους να σας χαλάνε, κάντε πίσω αν θεωρείτε ότι πρέπει, μην το θεωρείτε αδυναμία, μην σκεφτείτε πως το παίρνουν οι άλλοι, αυτή είναι σκέψη δικιά τους, η σκέψη η δικιά σας είναι ότι εκείνη την στιγμή που κάνετε πίσω προφυλάσσεται τον εαυτό σας.
Η εμπειρία η γνώση και η σοφία είναι να διαχειρίζεστε το μυαλό σας και τα συναισθήματα σας, δεν είναι εύκολο, αλλά αξίζει να δουλέψετε με εσάς προς αυτή την κατεύθυνση, μην ξεχνάτε και μην χάνεται τις αξίες σας και τα πιστεύω σας από τις συμπεριφορές των άλλων, μην μπείτε στην λογική των άλλων, εσείς κοιτάξτε την δικιάς σας και πορευτείτε με αυτήν.

IMG_8380

Θα ήθελα να αναφέρω εδώ ότι η υποχώρηση σύμφωνα με μεγάλους στρατηγούς και τα εγχειρίδια πολέμου που διδάσκονται σε αντίστοιχες σχολές είναι τακτική μάχης, ένα βήμα πίσω μπορεί να σε πάει δυο βήματα μπροστά η και περισσότερα, αυτό συμβαίνει και στην ζωή αν θέλουμε να προχωράμε πάντα μπροστά μερικές φορές επιβάλλεται και το ένα βήμα πίσω.
Διαχειριστείτε λοιπόν τα καθημερινά σας συναισθήματα, διαχειριστείτε το μυαλό σας, διαχειριστείτε την σκέψη σας, μην αφήνεται τους άλλους να καταστρέφουν το κεφάλι σας, μόνο έτσι θα προχωρήσετε μπροστά, μόνο έτσι θα απολαμβάνετε την κάθε στιγμή σας, μόνο έτσι θα έχετε ισορροπία στην ζωή σας!

 

Mitsaris Kostas
Certified Personal Fitness Trainer
Sport&fitness Nutritionist Life Coach
Author “The well-being bible”
www.supertrainer.gr

Σχόλια

Leave A Comment