Widget Image
ΑρχικήΝέα & ΠληροφορίεςΗ ματαιοδοξία του καλοκαιριού!

Η ματαιοδοξία του καλοκαιριού!

supertrainer

Η ματαιοδοξία του καλοκαιριού!

Τελικά άργησε λίγο το καλοκαίρι αλλά ήρθε μαζί με τις ανησυχίες μας για το πως θα εμφανιστούμε στην παραλία και εννοώ πως θα είμαστε σωματικώς.
Δοκιμάζουμε τα περσινά μαγιό μας, αγοράζουμε καινούρια, κάτι δεν μας κολλάει, δεν μας αρέσει αυτό που βλέπουμε.
Τι κάνουμε τώρα?

supertrainer
Πρέπει να κάνουμε δίαιτα express να χάσουμε άμεσα τα παραπανίσια κιλά, να γραφτούμε σε ένα γυμναστήριο κάνοντας ένα πρόγραμμα για γρήγορα αποτελέσματα, να πάρουμε κάποιο βοήθημα για να μπορέσουμε να βγούμε αξιοπρεπώς στην παραλία.
Μας βομβαρδίζουν εν τω μεταξύ γυμναστήρια, αθλητικά κέντρα, ινστιτούτα αισθητικής και κάθε λογής επαγγελματίες του χώρου, με διαφημίσεις στο Facebook, στο Instagram στο διαδίκτυο υποσχόμενοι λαγούς με πέτρα χείλια πατώντας στην ανάγκη μας για άμεσα αποτελέσματα!

supertrainer
Υπάρχει και η συνέχεια,στο γυμναστήριο βλέπουμε γύρω μας ξαφνικά εκει που πριν πέρναγαν απαρατήρητοι γραμμωμένους και ογκώδεις τύπους,που έγιναν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, ρωτάμε τον γνωστό μας,τον φίλο μας που κάνουμε μαζι προπόνηση τι συμβαίνει.
Η απάντηση η γνωστή,πήρε εκείνο ο τάδε,πήρε το άλλο ο άλλος………..θα πάρω και εγώ μπορείς να μου βρεις?
Η συνέχεια γνωστή, μια σειρά από ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους που προσπαθούν να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία τους μόνο για το καλοκαίρι έχοντας το τέλειο σώμα ασχέτως αν όλοι τους είναι λες και τους έχεις βγάλει από ένα καλούπι, χάνοντας την ουσία που δεν είναι άλλο από το “νους υγιής εν σώματι υγιή”.

supertrainer
Χαμένοι μακροπρόθεσμα σε ένα ταξίδι χωρίς γυρισμό που αντί να κάνουν καλό στην υγεία τους, ψυχική και σωματική, καταστρέφουν το κεφάλι τους και τελικά και την υγεία τους.
Το πραγματικό νόημα της αθλητικής δραστηριότητας δεν είναι άλλο από την καλή υγεία που σημαίνει οτι η αθλητική δραστηριότητα και η σωστή διατροφή επίσης,πρέπει να είναι μέρος της καθημερινότητας μας όπως και κατ’επέκταση μέρος της ζωής μας, είναι ένα ταξίδι που το κάνουμε μόνοι μας χωρίς καμία άλλη βοήθεια παρά μόνο από την προπόνηση μας και την διατροφή μας.
Είναι κάτι πέρα από την διατροφή και την γυμναστική είναι πειθαρχία, αυτοσυγκέντρωση,καθημερινή συγκέντρωση , εμπνευση, κίνητρο, έννοιες που θα μας βοηθήσουν σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής μας, στην δουλειά μας, στην προσωπική μας ζωή, παντού και θα μας δημιουργήσουν ένα χαρακτήρα πειθαρχημένο, εργατικό και συγκεντρωμένο που θα βασίζεται μόνο στις δυνάμεις του και πουθενά άλλου.

supertrainer
Αν σας έλεγαν να ανεβείτε στην κορυφή του Έβερεστ και είχατε να διαλέξετε ανάμεσα σε ένα ελικόπτερο που θα σας πήγαινε άνετα και γρηγορα να βγάλετε τις φωτογραφίες σας να πιστοποιήσετε το γεγονος και πάλι πίσω η να ξεκινήσετε με μήνες η και χρόνια προετοιμασίας με αποτυχίες η και τραυματισμούς που θα σας καθυστερούσαν αλλά θα σας έφτιαχναν χαρακτήρα,που όμως θα βασιζόσασταν μόνο σε εσάς και στην προσπάθεια σας, τι θα λέγατε?
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ θα έλεγα, αξία έχει η προσπάθεια και η διαδρομή και η ικανοποίηση ότι το κατάφερα μόνος μου χωρίς να βασίζομαι σε ευκολες βοήθειες που δεν θα μου έκαναν καλό στο τέλος!
Μην ξεχνάτε ότι αξία δεν έχει ο προορισμός αλλά η διαδρομή!

Mitsaris Kostas
Certified Personal Fitness Trainer
Sport&fitness Nutritionist Life Coach
Author “The well-being bible”
www.supertrainer.gr

Σχόλια

Leave A Comment