Widget Image
ΑρχικήΝέα & ΠληροφορίεςΚώστας Μήτσαρης: «Outdoor training σημαίνει επαφή με την φύση»

Κώστας Μήτσαρης: «Outdoor training σημαίνει επαφή με την φύση»

Supertrainer Outdoor Training Camp

Κώστας Μήτσαρης: «Outdoor training σημαίνει επαφή με την φύση»

 

 

Πηγή: nou-pou.gr

Στην Άνω Γλυφάδα, στους πρόποδες του Υμηττού, το Supertrainer Outdoor Training Camp σου δίνει τη δυνατότητα να γυμναστείς στη φύση, παρέα με έναν από τους πιο έμπειρους fitness trainers των νοτίων προαστίων.

Όταν τον Μάρτιο του 2020 ξεκίνησε η πρώτη καραντίνα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ένας από τους τομείς που επλήγησαν ήταν και τα γυμναστήρια και οι κλειστοί χώροι άθλησης. Αν εξαιρέσεις δηλαδή το περίφημο sms με κωδικό 6, που έδινε τη δυνατότητα να βγεις για τρέξιμο στο δρόμο, ποδηλατάδα ή γυμναστική στο πάρκο, όσοι πραγματικά γυμνάζονταν και δεν έψαχναν απλά μία δικαιολογία για να βγουν για λίγο έξω από το σπίτι, δεν είχαν εναλλακτικό τρόπο άθλησης. Αλλά και με την άρση του lockdown, πάλι υπήρχε ένας δισταγμός στο να επιστρέψει κάποιος χωρίς δεύτερη σκέψη σε ένα κλειστό γυμναστήριο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kostas Mitsaris (@supertrainergr)

Έχοντας αυτά κατά νου, ο έμπειρος fitness trainer Κώστας Μήτσαρης, αποφάσισε να μας βγάλει για γυμναστική στη φύση. «Ήταν αρχές Μαρτίου του 2020 που μπήκε για τα καλά στην ζωή μας ο κορωνοϊός. Μέχρι τότε νομίζαμε ότι ήταν κάτι περαστικό, μακρινό, που συνέβαινε έξω από την Ελλάδα και εμάς δεν θα μας ακουμπούσε. Όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά. Ανακοινώθηκε το lockdown, μαζί με όλες εκείνες τις απαγορεύσεις που έχουμε πλέον εμπεδώσει όλοι μας και συνεχίζουμε να ζούμε με αυτές. Συνέχεια αυτής της κατάστασης ήταν να κλείσουν μεταξύ άλλων και τα γυμναστήρια και οι κλειστοί χώροι άθλησης, με αποτέλεσμα να έχουμε σοβαρό πρόβλημα γενικώς αλλά και εγώ προσωπικά, ως επαγγελματίας. Στο μεταξύ, πιστεύω ότι όταν συμβαίνει κάτι πολύ κακό, με τη σωστή διαχείριση μπορεί να προκύψει κάτι πολύ καλό», αναφέρει ο κ. Μήτσαρης, εξηγώντας πώς ξεκίνησαν όλα.

Μετά από συζητήσεις με τον γιο του Γιώργο Μήτσαρη, με τον οποίο δουλεύουν μαζί, αποφάσισαν ότι ήταν μονόδρομος να δημιουργήσουν ένα εξωτερικό χώρο άθλησης. Επέλεξαν λοιπόν, το βουνό στην Άνω Γλυφάδα, στο κτήμα τους που βρίσκεται στην οδό Βαρδουσίων 27, όπου μάλιστα έχουν και το άλογο τους, τη Μαρκέλλα, που θεωρείται η μασκότ τους.

«Ξεκινήσαμε σιγά – σιγά με μερικούς αλτήρες, με δύο λάστιχα, κάποιους κορμούς δέντρων και ένα wave battle rope, τα οποία ούτως η άλλως είχα εκεί γιατί παλαιότερα έκανα εκεί τα Σαββατοκύριακα military cross training, εντελώς πειραματικά. Ένα project που τότε είχε σταματήσει λόγω φόρτου εργασίας», μας λέει, προσθέτοντας ότι ανέκαθεν πίστευε ότι η γυμναστική στη φύση είναι ό,τι καλύτερο για το σώμα και για το πνεύμα. «Ήθελα πολύ καιρό να δημιουργήσω ένα εξωτερικό χώρο άθλησης, αλλά οι επαγγελματικές υποχρεώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, δεν μου το επέτρεπαν».

Η νέα πραγματικότητα που έφερε ο κορωνοϊός στη ζωή μας ωστόσο, του έδωσε το κίνητρο να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. «Ξεκινήσαμε σταδιακά, προσπαθώντας κάθε μέρα να βάζουμε και κάτι καινούριο από πλευράς εξοπλισμού αλλά και προπονητικής και να διαμορφώνω τον χώρο όπως τον είχα στο μυαλό μου για την προσωπική μου προπόνηση. Η ανταπόκριση του κόσμου εξ αρχής ήταν παραπάνω από ενθαρρυντική και αυτό μου έδωσε δύναμη για να συνεχίσω να εμπλουτίζω τον χώρο και να εξελίσσομαι και εγώ σαν γυμναστής μέρα με τη μέρα. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε το Supertrainer Outdoor Training Camp, που μπορεί να ξεκίνησε εν μέσω lockdown, αλλά ήρθε για να μείνει».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kostas Mitsaris (@supertrainergr)

Το Supertrainer Outdoor Training Camp βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία στην Άνω Γλυφάδα, στους πρόποδες του Υμηττού, με υπέροχη θέα και είναι ένας πλήρως διαμορφωμένος χώρος με στίβο μάχης, κυκλική διαδρομή για τρέξιμο, πολύζυγα, TRX, λάστιχα, σχοινιά wave ropes, steel mesh, ελεύθερα βάρη, καθώς και ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο που επιτρέπει την άσκηση ακόμη και σε περίπτωση ξαφνικής βροχής.

Η προπόνηση είναι cross training, με ασκήσεις που αξιοποιούν τον παραπάνω εξοπλισμό αλλά και ασκήσεις με το σωματικό βάρος. Όπως αναφέρει ο κ. Μήτσαρης, η μεθοδολογία βασίζεται στην προπονητική του μέθοδο «High Intensity Short Duration workout method», η οποία είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες του καθενός και ανάλογα με τους στόχους που θέτονται.

«Outdoor training σημαίνει να έρχεσαι σε επαφή με την φύση, να γυμνάζεσαι με όλες τις συνθήκες -ζέστη, κρύο, βροχή, αέρα. Αυτό θα σε κάνει να γίνεις ένα με την φύση, να γευτείς τις μυρωδιές της και μέσα από την προπόνηση να δώσεις τροφή στο σώμα σου αλλά και στο πνεύμα σου. Αυτή είναι η βασική μου φιλοσοφία και αυτό θέλω να προσφέρω σε όλους αυτούς που με εμπιστεύονται και με τιμούν με την παρουσία τους», καταλήγει.

Πηγή: nou-pou.gr

Mitsaris Kostas
Certified Personal Trainer
Sport & fitness Nutritionist & Life coach
Founder of  HISD Workout Method
Author “The well-being bible”
www.supertrainer.gr

 

Σχόλια

Leave A Comment