Widget Image
ΑρχικήΝέα & ΠληροφορίεςΠοια είναι τα κριτήρια για να επιλέξεις personal trainer!

Ποια είναι τα κριτήρια για να επιλέξεις personal trainer!

Ποια είναι τα κριτήρια για να επιλέξεις personal trainer!

Ποια είναι τα κριτήρια για να επιλέξεις personal trainer!

Συγχαρητήρια! Το πήρατε απόφαση να κάνετε το επόμενο βήμα στο ταξίδι του fitness που ακολουθείτε, επιλέγοντας να ζητήσετε τις υπηρεσίες από ένα επαγγελματία personal trainer με προσδοκία να πετύχετε τους στόχους σας που δεν είναι άλλοι από την υγεία και την ευεξία σας.
Εκτός αυτού είναι αυτός που θα σας κρατήσει συγκεντρωμένους στην προπόνηση σας, θα σας δώσει κίνητρο, θα αυξήσει ποιοτικά τον χρόνο των προπονήσεων σας στο γυμναστήριο, θα σας προφυλάξει από τυχόν τραυματισμούς, και γενικότερα θα σας βοηθήσει να πετύχετε πιο γρήγορα τους στόχους σας.
Όμως εδώ θέλει προσοχή γιατί υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ μια επιτυχημένης επένδυσης σε ένα επαγγελματία που θα σας βοηθήσει να πετύχετε το μέγιστο αποτέλεσμα όσον αφορά την αθλητικής σας κατάσταση και την γενικότερη υγεία σας, από το να πετάτε τα χρήματα σας χωρίς λόγο σε κάποιον που δεν θα σας προσφέρει τίποτε. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε τη απαραίτητη έρευνα καθώς είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε κάποιον ο οποίος θα είναι ο κατάλληλος για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες σας.
Εδώ θέλω να αναφέρω ότι επιλέξατε να κάνετε personal training γιατί θα συνεργαστείτε στενά και εντελώς προσωπικά με κάποιον με τον όποιον θα δημιουργήσετε ένα στενό δεσμό που θα σας βοηθήσει να μείνετε προσηλωμένοι και να εμπνευστείτε από αυτόν σε όλη την διάρκεια της διαδρομής σας.
Θεωρώ λοιπόν απαραίτητο στην επιλογή σας, να λάβετε υπόψιν σας τα παρακάτω 10 κριτήρια που θα σας κάνουν να έχετε όσο το δυνατόν μικρότερο ρίσκο!

 

IMG_7385

 

Εκπαίδευση – κατάρτιση.
Η εκπαίδευση και η επιστημονική κατάρτιση του υποψηφίου personal trainer είναι το πρώτο από το οποίο πρέπει ξεκινήσετε, κάνοντας μια έρευνα στο διαδίκτυο ο σοβαρός επαγγελματίας θα έχει ιστοσελίδα όπου το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάξετε είναι το βιογραφικό του, δίνοντας μεγάλη σημασία στις σπουδές, το πανεπιστήμιο από το οποίο αποφοίτησε η οτιδήποτε άλλο πιστοποιημένο πτυχίο κατέχει.
Εμπειρία.
Η τεχνογνωσία είναι απαραίτητη, όμως η πρακτική είναι το Α και Ω που θα κάνει έναν επαγγελματία συνέχεια καλύτερο, οπότε εάν είναι να επιλέξετε ένα personal trainer που τώρα ξεκινάει καλό θα είναι να προτιμήσετε κάποιον με κάποια χρόνια εμπειρίας και πιστέψτε με μπορεί να επενδύσετε περισσότερα χρήματα αλλά αξίζει τον κόπο από τα αποτελέσματα που θα δείτε!

Προσωπικότητα.
Αυτό που λέω σε όλους τους πιθανούς πελάτες μου είναι ότι μπορεί να είμαι ο πιο καταρτισμένος γυμναστής όσον αφορά την τεχνογνωσία, αλλά αν δεν υπάρχει χημεία μεταξύ μας τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Ο πελάτης πρώτα από όλα πρέπει να έχει επιθυμία, να χαίρετε τη προπόνηση με τον προσωπικό του γυμναστή, να υπάρχει σεβασμός, πράγματα πολύ σημαντικά για μια μακροχρόνια συνεργασία και όλα αυτά έχουν να κάνουν με την προσωπικότητα του υποψηφίου personal trainer, άρα μια συνάντηση είναι απαραίτητη για να διερευνηθεί αυτή η σημαντική παράμετρος που θα είναι σημαντική για την συνέχεια.
Προπονητική φιλοσοφία.
Μάθετε οπωσδήποτε την προπονητική φιλοσοφία του υποψηφίου personal trainer, ένας φτασμένος σαφώς θα έχει μια δίκη του προπονητική μεθοδολογία την οποία πρέπει να σας αναλύσει και να δείτε εάν ταιριάζει με τα θέλω σας και εάν είναι αυτή που νομίζει ότι θα καλύψει τις ανάγκες σας.

 

IMG_7386
Ειδικότητα.
Πολύ σημαντική παράμετρος αν ψάχνεται να υλοποιήσετε κάτι συγκεκριμένο, ως εκ τούτου πρέπει να συμβαδίζει η ειδικότητα που θα έχει ο υποψήφιος personal trainer με το τι ακριβώς ζητάτε, για παράδειγμα θα αναφέρω αν έχετε κάποιο πρόβλημα μυοσκελετικό η θέλετε συγκεκριμένη ενδυνάμωση μετά από τραυματισμό η εγχείρηση αποκατάστασης.
Life coach.
Πάνω από όλα ο personal trainer είναι ο προσωπικός σας life coach είναι αυτός που θα σας βάλει σε τάξη τα πράγματα που έχετε στο κεφάλι σας, πράγμα που θα σας βοηθήσει να θέσετε τους σωστούς στόχους όσον αφορά την αθλητική σας εκπαίδευση, που θα σας φέρει ικανοποίηση στην ζωή σας, εδώ λοιπόν το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εμπιστευτείτε το ένστικτο σας και τι σας βγάζει ο υποψήφιος personal trainer.
Φήμη – Συστάσεις.
Η καλύτερη φιλοφρόνηση που μπορεί να λάβει ένας επαγγελματίας είναι η μαρτυρία από πελάτες του για την ποιότητα της δουλειάς του, οπότε ψάξτε στην ιστοσελίδα του υποψηφίου personal trainer για τυχόν μαρτυρίες πελατών του και συγκεκριμένα όσον αφορά σε ποιο πεδίο είδαν αποτελέσματα η βρείτε κάποιους που εμπιστεύεστε να σας προτείνουν κάποιον που ξέρουν οι ίδιοι.

 

IMG_7388
Κόστος.
Το πόσα χρήματα θα επενδύσετε είναι μια σημαντική παράμετρος οπότε καθορίστε το οικονομικό σας budget και βάσει αυτού κινηθείτε στην έρευνα σας. Μην ξεχνάτε ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων ότι πληρώνεις παίρνεις, βάσει λοιπόν αυτού μην διστάσετε να επενδύσετε τα μέγιστα για κάτι τόσο σημαντικό όσο η υγειά σας οπότε η επιλογή του καλύτερου θεωρώ ότι είναι ενδεδειγμένη.
Διαθεσιμότητα.
Επειδή η συνέπεια είναι πολύ σημαντική όταν συνεργαστείτε με έναν personal trainer, ρωτήστε τον με πόσους πελάτες συνεργάζεται την τρέχουσα περίοδο αν έχει διαθεσιμότητα, πόσο καιρό πιο πριν θα πρέπει να κλείνετε τις προπονήσεις σας, αν θα είναι σταθερές οι ώρες ή οι ημέρες των προπονήσεων, αν οι προπονήσεις θα γίνονται σε κάποιο γυμναστήριο η σε κάποιον άλλο χώρο, αυτά θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικά στοιχεία που θα σας κάνουν πιο εύκολη την ζωή σας.

 

IMG_7387
Επαγγελματισμός.
Άφησα για το τέλος αυτό γιατί το θεωρώ πολύ σημαντικο, αλλά αυτό είναι κάτι που δυστυχώς θα αξιολογηθεί στην πορεία αφού ξεκινήσετε την συνεργασίας σας και αυτό γιατί ορισμένα στοιχεία που κρίνουν ένα σωστό επαγγελματία όπως αν είναι στην ώρα του στις προπονήσεις, αν την ώρα των προπονήσεων είναι αφοσιωμένος και συγκεντρωμένος σε σας, αν έχει κλειστό το κινητό του, αν τελικά σας παρουσιάστηκε σαν χρυσάφι και τελικά αποδείχθηκε άνθρακας. Αυτά είναι στοιχεία που θα τα δείτε στην πορεία και βέβαια είναι σημαντικά και αν κάποιο από αυτά λείπει μπορεί να οδηγήσουν σε μια διακοπή της συνεργασίας.
Μην ξεχνάτε ότι όλοι μας τελικά κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, οπότε καλό θα ήταν με την σωστή έρευνα και με τα σωστά κριτήρια επιλογής να μειώσουμε το ρίσκο μια λάθους επιλογής personal trainer γιατί πρόκειται για την υγειά μας και για την ίδια μας την ζωή!

Mitsaris Kostas
Certified Personal Fitness Trainer
Sport&fitness Nutritionist Life Coach
Author “The well-being bible”
www.supertrainer.gr

Σχόλια

Leave A Comment