Widget Image
ΑρχικήΝέα & ΠληροφορίεςΣυμβουλές για να θέτετε στόχους ρεαλιστικούς και πραγματοποιήσιμους

Συμβουλές για να θέτετε στόχους ρεαλιστικούς και πραγματοποιήσιμους

Συμβουλές για να θέτετε στόχους ρεαλιστικούς και πραγματοποιήσιμους

Όταν συλλαμβάνουμε έναν στόχο στο μυαλό μας, αρχικά μπορεί να νιώθουμε ένα αίσθημα ευφορίας και μια επιθυμία για την επίτευξη αυτού του στόχου. Ωστόσο, ορισμένοι στόχοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επιτευχθούν από άλλους. Είναι σημαντικό να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διατηρήσουμε τον αρχικό μας ενθουσιασμό και να καθοδηγήσουμε τη θέλησή μας να επιτύχουμε αυτό που αρχικά είχαμε βάλει στόχο να κάνουμε. Ανέκαθεν προσπαθούσα να είμαι δημιουργός στόχων, βασιζόμενος στις ενέργειες, προγραμματίζω, οργανώνω, μαθαίνω, συλλέγω τα στοιχεία και τις γνώσεις που χρειάζομαι και δουλεύω επιμελώς προς έναν συγκεκριμένο στόχο ή στόχους. Ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιούσα πάντα για την προσωπική αυτοπαρακίνηση είναι η οπτικοποίηση. Η οπτικοποίηση μπορεί να είναι η φαντασία και η θέαση του επιθυμητού στόχου κατά την ολοκλήρωσή του ή μπορεί επίσης να είναι η θέαση, η αίσθηση, η ακρόαση και η αίσθηση των καθημερινών βημάτων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Όταν έχω έναν στόχο στο μυαλό μου, ξυπνάω κάθε πρωί με μια συγκεκριμένη πρόθεση να τον υλοποιήσω. Δεν υπάρχει αναβλητικότητα. Αν ξυπνάτε χωρίς θέληση, πρέπει να δημιουργήσετε το κίνητρο που θα σας καθοδηγεί καθημερινά για να δημιουργήσετε το καλό όραμα στο μυαλό σας.

Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι μπορεί να είναι κουραστικοί, απαιτώντας μεγάλο χρόνο μεταξύ της γραμμής εκκίνησης και τερματισμού. Η χρήση τεχνικών αυτο-εστίασης, όπως η οπτικοποίηση, μπορεί να αναδείξει το δημιουργικό πλεονέκτημα, να φυτρώσει νέες ιδέες και να εμπνεύσει μια ορμή για την εκπλήρωση ενός ονείρου. Όταν συνδυάζετε αυτήν την οπτικοποίηση με την εφαρμοσμένη οργάνωση, θα σας ωθήσει να παραμείνετε σε καλό δρόμο, έντονα εστιασμένοι στον στόχο σας. Η εφαρμοσμένη οργάνωση αναφέρεται στην καταγραφή των βημάτων του στόχου σας, τη δημιουργία καθημερινών λιστών ελέγχου και τη λήψη σημειώσεων στην πορεία, ειδικά όσον αφορά ιδέες που μπορεί να προωθήσουν τον στόχο σας καθώς και σκέψεις που μπορεί να έχετε για να κοιτάξετε πίσω και να σκεφτείτε.

Για μένα τώρα πια, η εφαρμογή της δομής των τεχνικών αυτο-εστίασης είναι δεύτερη φύση μου, όμως δεν ήταν πάντα έτσι, πέρασαν χρόνια μέχρι να καταφέρω να φτάσω σε αυτό το σημείο και ακόμη το δουλεύω, προπονώ το μυαλό μου προς στην κατεύθυνση αυτή. Συνειδητοποιώ ότι δεν είναι έτσι για όλους και ότι πολλοί πέφτουν σε συνήθειες αναβλητικότητας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις συνήθειες που σας κρατούν πίσω. Ο στόχος σας πρέπει να είναι μεγαλύτερος από την κακή συνήθεια της αναβλητικότητας και πρέπει να το ξεπεράσετε από μέσα. Για να εκπληρώσει κανείς ένα όνειρο, ή να πετύχει έναν στόχο, ή να δημιουργήσει μια πραγματικότητα του καλού οράματος, πρέπει να βρει αυτή την αυτοσυγκέντρωση μέσα του. Είναι μέσα στον καθένα μας. Πρέπει να το ταΐζουμε όπως ταΐζουμε μια φωτιά, για να καεί εντελώς Μέρα με τη μέρα, η εστίαση στον εαυτό σας και το κίνητρο θα είναι τρόπος ζωής αλλά πρέπει να οραματιστείτε και να εφαρμόσετε τα απαραίτητα βήματα στο ταξίδι για να φτάσετε στον προορισμό σας. Κάντε προπόνηση στο μυαλό σας δώστε του πάντα τροφή και θα δείτε ότι όλα θα γίνουν πιο εφικτά στην ζωή σας!

Κλείνοντας το τρίπτυχο “όραμα, εστίαση και ένταση” είναι το μυστικό της επιτυχίας!

 

Mitsaris Kostas
Certified Personal Trainer
Sport & fitness Nutritionist & Life coach
Founder of  HISD Workout Method
Author “The well-being bible”
www.supertrainer.gr

 

 

Σχόλια

Leave A Comment