Widget Image
ΑρχικήΝέα & ΠληροφορίεςΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ!

ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ!

ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ!

Τα τελευταία χρόνια είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι εδώ στην Ελλάδα έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να κάνουν κάποιας μορφής αθλητική δραστηριότητα αλλά παράλληλα να προσέξουν και την διατροφή τους.

Η καθιέρωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει φέρει σαφώς σε όλους εικόνες και τάσεις από το εξωτερικό, εκεί όπου οι άνθρωποι, ήταν από πολλά χρόνια πριν συνειδητοποιημένοι οτι για να έχουν μια καλη, υγιή και ποιοτική ζωή θα πρέπει να προσέχουν το σώμα τους μέσα από την άσκηση.

Όμως αυτή η μαζική στροφή των ανθρώπων προς την άθληση εγκυμονεί και κινδύνους λόγω της υπερβολής. Ο λαός μας με ότι καταπιάνεται, στην αρχή από ενθουσιασμό κυρίως, αλλά και από τάσεις μιμητισμού απέναντι σε οτιδήποτε ξενόφερτο υπερβάλει, ξεχνώντας την ρήση των αρχαίων προγόνων μας “παν μέτρο άριστων”.

IMG_6962

Μα θα μου πει κάποιος, από το να κάθεται κάνεις, να μην κινείτε καθόλου, να μην προσέχει την διατροφή του, καλύτερα να ασκείτε, ας ξεπερνάει και το όριο πολλές φορές, δεν θα συμφωνήσω με αυτό και θα το εξηγήσω παρακάτω. Θα κάνω εδώ ένα παραλληλισμό για να αποδώσω περιγραφικά αυτό που συμβαίνει.

Εκεί που κάποιος περπατούσε στην δύσβατη όχθη ενός ποταμού προσπάθησε και πέρασε στην άλλη όχθη την πιο βατή αλλά αντί να καθίσει εκεί προχώρησε και χάθηκε μέσα στην ζούγκλα.

Θέλω λοιπόν εδώ να αναφέρω τρεις θεμελιώδεις παράγοντες που πρέπει να υπάρχουν και τους οποίους πρέπει να ορίσουμε με οτιδήποτε καταπιανόμαστε στην ζωή μας και βέβαια σίγουρα και  όσον αφορά την άσκηση μας.

ΚΙΝΗΤΡΟ-ΕΜΠΝΕΥΣΗ-ΣΤΟΧΟΣ

Κίνητρο:  Χωρίς το σωστό κίνητρο δεν προχωράμε μπροστά, πρέπει να το θέσουμε πρώτα από όλα για να ξεκινήσουμε και δεύτερον για να έχουμε διάρκεια για όλη μας την ζωή σε αυτό που θα κάνουμε.

Και ποιο είναι το σωστό κίνητρο; Μα η καλή μας υγειά, η ενεργητικότητα μας και η γενικότερη καλή μας ζωή που θα μας χαρίσει το “Ευ ζην”σύμφωνα με τους αρχαίους.

Οτιδήποτε άλλο κίνητρο, είναι εφήμερο που ναι μεν στην αρχή, θα μας παρακινήσει αλλά στην συνέχεια θα μας απογοητεύσει, άρα την άσκηση την κάνουμε μέρος της ζωής μας με κίνητρο πάντα την καλή μας την υγειά.

IMG_6963

Έμπνευση: Όλοι μας εμπνεόμαστε, και εμπνευστήκαμε από κάποιον. Στην πορεία της ζωής μας μεγαλώνοντας και διαμορφώνοντας τον χαρακτήρα μας και αλλάζοντας το πως αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα γύρω μας μπορεί να αλλάξουν και οι εμπνεύσεις μας. Η έμπνευση κρατάει ζωντανό το κίνητρο για την προσπάθεια μας.

Στόχος: Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, ο στόχος δεν είναι άλλος από την επένδυση για την ίδια μας την ζωή, η σωστή και με μέτρο άθληση, η σωστή διατροφή, μας δίνει ενέργεια, μας ανεβάζει την ψυχολογία, άρα τρέφει και το μυαλό μας το κρατάει απασχολημένο, μας ανεβάζει την αυτοεκτίμηση, μας δίνει αυτοπεποίθηση, όλα αυτά μας οδηγούν σε μια καλή ζωή, με υγεία ψυχική και σωματική, πράγμα που αποτελεί την καλύτερη επένδυση μας.

IMG_6961

Ανακεφαλαιώνοντας, την άθληση και την σωστή διατροφή δεν την κάνουμε για να αποδείξουμε κάτι σε κάποιον η στους γύρω μας, την κάνουμε για μας, σε εμάς επενδύουμε για να μας το ανταποδώσει με μια καλή ζωή με γνώμονα πάντα την καλή υγειά.

Το σώμα μας μας κουβαλάει τόσα χρόνια και θα μας κουβαλάει για αρκετά ακόμη, πρέπει να του φερθούμε με ευγένεια, πρέπει να του φερθούμε με μέτρο για να το έχουμε συνοδοιπόρο μας στην ζωή, γιατί σώμα και μυαλό είναι αυτά που θα μας οδηγήσουν στην ισορροπία στην ζωή μας!

Mitsaris Kostas

Certified Personal Trainer 
Sport&Fitness Nutrionist

Σχόλια

Leave A Comment