Widget Image
ΑρχικήΝέα & ΠληροφορίεςΕπενδύστε στον εαυτό σας

Επενδύστε στον εαυτό σας

Επενδύστε στον εαυτό σας

Όταν φαίνεστε καλά… τότε αισθάνεστε καλά!

Δεν έχει σημασία ποιος είσαι, όταν φαίνεσαι καλά … νιώθεις καλά. Το να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου σου δημιουργεί αυτοπεποίθηση Και η αυτοπεποίθηση είναι πολύ σημαντικό πράγμα για την ζωή σου και ευεργετική σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις της ζωής σου.

Πολλοί απο εμάς μεγαλώνοντας αναλωνόμαστε με όλα τα άλλα και ξεχνάμε ότι κάπου υπάρχουμε και εμείς βάζοντας σε προτεραιότητα όλα τα άλλα εκτός από εμάς. Δουλειά, οικογένεια, παιδιά όλα καλά και ωραία αλλά κάποια στιγμή μπορεί να συντριβούμε από αυτά και τότε δεν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε ούτε σε αυτά. Εάν έχετε χάσει το δρόμο σας, ξεχνώντας πώς να θέσετε πρώτα τον εαυτό σας σε προτεραιότητα ή έχετε χάσει την αυτοεκτίμησή σας, πράγμα που θα λειτουργήσει αρνητικά σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωή σας που τώρα είναι σε προτεραιότητα και ποιο το αποτέλεσμα δεν θα είστε χρήσιμος με την καλή έννοια σε κανέναν, έχω μια πρόταση όμως για εσάς,

Ήρθε η ώρα να επενδύσετε στον εαυτό σας.

Επενδύοντας όσα χρήματα μπορείτε,χρόνο και εστιάζοντας σε πράγματα που ομορφαίνουν την εμφάνισή σας και αυξάνουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, μπορούν να αυξήσουν την αίσθηση ευημερίας και ικανοποίησης στη ζωή σας. Αυτές οι επενδύσεις μπορούν επίσης να βελτιώσουν και να ενισχύσουν τις προσωπικές αλλά και εργασιακές σχέσεις σας.

Δεν είστε σίγουροι από πού να αρχίσετε; Σκεφτείτε τα παρακάτω και κάντε μια αρχή.

1.Άσκηση
IMG_4882
Κάνετε κάτι αυτή την στιγμή για εσάς? Βρείτε χρόνο για να ξεκινήσετε μια αθλητική δραστηριότητα ομαδική η ατομική.Δεν έχετε ιδέα από πού να ξεκινήσετε; Μπορείτε αν θέλετε να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία γυμναστή για να σας ξεκινήσει, να σας διδάξει τα βασικά στοιχεία και να σας δώσει ένα πρόγραμμα προπόνησης. Επιπλέον, η εκμάθηση πώς να ασκείστε σωστά θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τραυματισμούς και θα σας κάνει να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση στο γυμναστήριο. Γυμναστήριο ή όχι,απλά κάντε χρονοδιάγραμμα να γυμναστείτε και να είστε ενεργός.

 

2.Προσωπικός καλλωπισμός
IMG_4883
 Εδώ οι μεν άνδρες δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά πράγματα τα βασικά, επίσκεψη στον κουρέα κατά τακτά χρονικά διαστήματα, περιποίηση προσώπου, επιμέλεια στο ξύρισμα η αν έχετε μούσι περιποίηση και κατά καιρούς μια αλλαγή στο στυλ κουρέματος έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην ψυχολογία. Όσον αφορά τις γυναίκες δεν έχω να πω πολλά πράγματα γιατί από την φύση τους όσον αφορά τον καλλωπισμό είναι πιο συνειδητοποιημένες! Το πόσο μακριά τώρα μπορείτε να φτάσετε είναι προσωπική σας επιλογή και πάντα παν μέτρον Άριστον.

 

3.Ομάδα υποστήριξης

IMG_4887

Αποφεύγετε το γιατρό?Αποφεύγετε τις ιατρικές εξετάσεις? Δεν είστε οι μόνοι,οι πιο πολλοί αυτό κάνουν νομίζοντας ότι η υγεία είναι κάτι δεδομένο. Η καλή υγεία και η αυτοεκτίμηση απαιτούν προσπάθεια και εστίαση.Επιλέξτε την ομάδα υποστήριξης με σύνεση και χωρίς να τσιγκουνεύεστε τα χρήματα.Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν έναν γενικό γιατρό,έναν μασέρ-φυσικοθεραπευτή,έναν οδοντίατρο, έναν παιδίατρο (αν έχετε παιδιά) η έναν γυναικολόγο-μαιευτήρα για τις γυναίκες και βέβαια έναν ψυχοθεραπευτή.


4.Διατροφή
IMG_4884

Ναι, τα μεταποιημένα τρόφιμα είναι φθηνά και βολικά, αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να είναι πιο ακριβά όσον αφορά την υγεία σας και τους ενδεχόμενους ιατρικούς λογαριασμούς. Η επένδυση σε φρέσκα τρόφιμα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη. Η συνολική βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σας, η αποφυγή ασθενειών και μια ζωντανή, ενεργητική ζωή είναι μόνο μερικά από τα οφέλη να τρώτε καλά και υγιεινά.


5. Μόδα
, ρούχα
IMG_4888
Εάν έχουν περάσει μερικά χρόνια από τότε που ενημερώσατε την ντουλάπα σας, ίσως είναι καιρός να την επανεξετάσετε. Δεν χρειάζεται να τα πετάξετε όλα και να ξεκινήσετε από το μηδέν, αλλά να απαλλαγείτε από κάποια ρούχα  που δεν ταιριάζουν ή που ήταν υπερ-μοντέρνα για κάποια εποχή και να τα αντικαταστήσετε με σύγχρονες  επιλογές,δεν χρειάζεται να σπαταλήσετε πολλά χρήματα.

Σημείωση:Εάν περιμένετε μέχρι να αλλάξετε νούμερο στο παντελόνι η γενικότερα στα ρούχα σας για να τα αντικαταστήσετε μην το κάνετε δεν είναι σοφή επιλογή, εάν φοράτε ρούχα φαρδιά για να κρύψετε τα παραπάνω κιλά, το μόνο που πετυχαίνετε είναι να δείχνεται εκτός φόρμας, νομίζω ότι αυτό ούτε σας εμπνέει αλλά ούτε σας παροτρύνει για κάτι καλύτερο. Εάν είσαστε σε περίοδο σωματικής μεταμόρφωσης αγοράστε ρούχα φτηνά μέχρι να φτάσετε στο τελικό σας στόχο και τότε προβείτε σε τελικές αγορές.

6.Χρόνος
IMG_4885
Μην ξεχνάτε να προγραμματίσετε χρόνο για εσάς. Κανείς δεν μπορεί να σας κάνει να προγραμματίσετε χρόνο για να φροντίσετε τον εαυτό σας. Η προσπάθεια πρέπει να εξαρτάται από εσάς και αυτό αυξάνει την αυτοεκτίμηση σας και σας κανείς να είστε καλύτεροι σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις της ζωή σας.
Το να είσαι ανιδιοτελής και να βάζεις όλους τους άλλους προτεραιότητα στη  ζωή σου  δεν είναι αρετή. Αν δεν είστε χαρούμενοι, πώς μπορείτε να κάνετε ευχαριστημένους τους άλλους; Η επένδυση στον εαυτό σας είναι μια αξιόλογη συνήθεια που μπορεί να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση, την ευτυχία και τη γενικότερη ευεξία σας.

Mitsaris Kostas
Certified Personal Trainer 
Sport&Fitness Nutrionist

Σχόλια

Leave A Comment