Widget Image
ΑρχικήΝέα & ΠληροφορίεςΗ σημασία του life coaching στην σύγχρονη ζωή.

Η σημασία του life coaching στην σύγχρονη ζωή.

Η σημασία του life coaching στην σύγχρονη ζωή.

Ως επίσημος όρος και επάγγελμα το life coaching δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1980, ξεκινώντας κυρίως ως παρέμβαση στις αθλητικό και επιχειρηματικό χώρο, όπου οι επαγγελματίες του είδους προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για τη βελτίωση των επιδόσεων των αθλητών αλλά και στελεχών επιχειρήσεων.

Στην αθλητική βιομηχανία, οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι η αρνητική ψυχολογία και οι εσωτερικοί φόβοι της αποτυχίας εμποδίζαν τους αθλητές και τις αθλήτριες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Από εκεί, εξαπλώθηκε γρήγορα και σε άλλους τομείς, επειδή οι άνθρωποι παρατήρησαν την ομοιότητα μεταξύ μιας ομάδας παικτών στον αθλητικό χώρο και μιας ομάδας συναδέλφων στην αίθουσα συνεδριάσεων ή το γραφείο.

IMG_7123

Αυτή η πραγματικότητα έδωσε την ιδέα της διαχείρισης και της εκπαίδευσης νοητικά των ανθρώπων έτσι ώστε να έχουν καλύτερα αποτελέσματα άρα και αποδοτικότητα στην δουλειά τους διατηρώντας μια ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής. Αρχικά, ήταν μόνο οι διευθυντές και τα ανώτερα στελέχη των επιχειρήσεων που εκπαιδεύτηκαν, αλλά με την πάροδο του χρόνου, όλοι οι υπάλληλοι άρχισαν να λαμβάνουν τέτοιου είδους εκπαίδευση για να ηγηθούν, για να αποκτήσουν ομαδικότητα, για σωστή διαχείριση των υπαλλήλων τους, και ούτω καθεξής.

Αυτή ήταν η αρχή, στην συνέχεια ήταν θέμα χρόνου το life coaching να επεκταθεί στην ζωή των ανθρώπων, στις σχέσεις, τα χόμπι, τα οικονομικά κλπ. Οι εσωτερικές μας σκέψεις, οι πεποιθήσεις μας και οι στάσεις μας, διαμορφώνουν τις ενέργειές και τις συμπεριφορές μας και συχνά δημιουργούν μοτίβα που είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από αυτά. Οι άνθρωποι σύντομα διαπίστωσαν ότι το life coaching κατέστησε δυνατή την αποδοχή πολλών πτυχών του εσωτερικού τους κόσμου που ήταν δύσκολες ή και ασαφείς.

IMG_7124

 

Το life coaching είναι ένας γενικός όρος που περιλαμβάνει την αντιμετώπιση των μπλοκ και των προκλήσεων στους τομείς των σχέσεων, των προβλημάτων εργασίας, των επιχειρήσεων, των οικονομικών και ούτω καθεξής.

Οι προπονητές αυτού του είδους εκπαιδεύονται για να σας βοηθήσουν να δώσετε απαντήσεις σε βασικές ερωτήσεις που βοηθούν να ξεκλειδώσετε τις δυνατότητές σας και να συνειδητοποιήσετε τα εσωτερικά κίνητρα και τις πεποιθήσεις σας, επίσης λειτουργεί ως εξασφάλιση ότι θα ακολουθήσουμε τη δέσμευσή μας για μια καλύτερη ζωή και να γίνουμε υπόλογοι για τις ενέργειές μας.

Το να είσαι άνθρωπος σήμερα μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο με την πραγματική έννοια του όρου και μεγάλη πρόκληση. Κάθε ένας από εμάς έχει διαφορετικές ανάγκες, φόβους και ανασφάλειες που εκφράζονται μέσα από ένα ευρύ φάσμα σταδίων της πορείας μας στη ζωή.

IMG_7126

Η σύγχρονη ζωή είναι απίστευτα αγχωτική, γρήγορη και πολλές φορές σκληρή. Υπάρχει μεγάλο έλλειμμα στο μυαλό των ανθρώπων. Η καινοτόμος και αναζωογονητική προσέγγιση της ζωής μέσα από το life coaching μπορεί να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην ζωή των ανθρώπων.

Ο ειδικά καταρτισμένος life coach δεν θα σας δώσει θεραπεία δεν είναι αυτή η δουλειά του, είναι όμως σε θέση να σας βοηθήσει να αναλύσετε και να εξετάσετε τη ζωή σας, μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα ζητήματα ισορροπίας στην εργασίας σας ή ακόμη και να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ότι υπάρχει ένα ζήτημα ισορροπίας, παρέχει στους ανθρώπους μια εξαιρετικά σημαντική υπηρεσία, διότι το ανεπίλυτο στρες συχνά οδηγεί σε αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

IMG_7127

Όταν ζούμε ζωές που δεν συμβαδίζουν με τις αξίες μας, αισθανόμαστε στραγγισμένοι γιατί υπάρχει πάντα μια αμφιβολία, μια αμηχανία για κάτι που δεν είναι σωστό. Στην πραγματικότητα, ακόμη και οι αποφάσεις που παίρνουμε μπορεί  να μην είναι σωστές, λόγω της εσωτερικής σύγκρουσης και ανισορροπίας.

Το life coaching δίνει  την ευκαιρία στους ανθρώπους και τους εκπαιδεύει παράλληλα με ποιο τρόπο να απολαμβάνουν την ευτυχία, την υγεία και την ευχαρίστηση, δημιουργώντας μονοπάτια ζωής, προκειμένου να επιτευχθούν προσωπικοί και επαγγελματικοί στόχοι.

Mitsaris Kostas

Certified Personal Trainer 
Sport&Fitness Nutrionist

Σχόλια

Leave A Comment