Widget Image
ΑρχικήΝέα & ΠληροφορίεςΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΣΟΥΦΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΙ… ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ!

ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΣΟΥΦΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΙ… ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ!

ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΣΟΥΦΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΙ… ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ!

Με τους τρελούς ρυθμούς που ζούμε όλοι μας, με το άγχος και το στρες να έχει κτυπήσει κόκκινο και να έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας μας, με τα προβλήματα που έχουμε όλοι μας άλλοι πολλά και άλλοι λίγα, έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος… άνθρωπος σημαίνει καλοσύνη, ευγένεια, χαμόγελο αυτά είναι που πρέπει να έχει κάποιος στην καθημερινότητα του και να τα προσφέρει στους γύρω του, αυτά πιστέψτε με έχουν απίστευτα οφέλη στην ψυχική υγειά κυρίως άλλα και κατ’ επέκταση στην σωματική υγειά του κάθε ανθρώπου που τα δίνει, άλλα και αυτού που τα εισπράττει.
Το να είσαι λοιπόν καλός, ευγενικός και χαμογελαστός ευαισθητοποιεί τον οργανισμό να εκκρίνει τις ορμόνες ενδορφίνες και οξυτοκίνη. Οι ενδορφίνες είναι οι ορμόνες που μας κάνουν να αισθανόμαστε από ενθουσιασμό μέχρι και ευφορία. Η οξυτοκίνη είναι η λεγόμενη ορμόνη της αγάπης που εκκρίνεται κατά τον οργασμό και είναι το φυσικό παυσίπονο του οργανισμού μας, προκαλεί τον οργανισμό να εκκρίνει ντοπαμίνη ανεβάζοντας την διάθεση μας ψηλά.

Η οξυτοκίνη επίσης απελευθερώνει οξείδιο του αζώτου το οποίο διευρύνει τα αιμοφόρα αγγειά μας, γεγονός που μειώνει την αρτηριακή μας πίεση
Επομένως το να είσαι καλός κάνει πολύ καλό και στην καρδιά μας.
Το να είσαι εξάλλου κάλος και χαμογελαστός μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το άγχος και το στρες. Μπορεί να βελτιώσει τη συνολική διάθεσή μας καθώς και να μας δώσει την αίσθηση της χαλαρότητας. ”Οι άνθρωποι που κάνουν κάλες πράξεις και δείχνουν γύρω τους καλοσύνη γίνονται πιο ευτυχισμένοι με την πάροδο του χρόνου”, δήλωσε στην Huffington Post η Sonja Lyubomirsky, Ph.D., καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας. Όταν είστε ευγενικοί προς τους γύρω σας, νιώθετε καλοί ως άνθρωποι, πιο ηθικοί , αισιόδοξοι και θετικοί.
Ενώ το άγχος και η αρνητικότατα μπορούν να συντομεύσουν τη διάρκεια ζωής μας, η καλοσύνη έχει αποδειχθεί ότι την αυξάνει. Μαζί με τη μείωση της πίεσης του αίματος και την αύξηση της θετικής μας προοπτικής, ενισχύει τη σεροτονίνη, η οποία είναι ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό, βελτιώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόνης. Η ψυχική υγεία έχει σημαντικό αντίκτυπο στη σωματική μας υγεία, η οποία μεταφράζεται σε μια μεγαλύτερη και πιο ευτυχισμένη ζωή.

Η καλοσύνη και η συμπόνια μπορούν να αυξήσουν την αυτοεκτίμησή μας και την αυτοπεποίθησή μας. Η πρόσφορα στους άλλους μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ενδυναμωμένοι. Είναι ένας τρόπος να κάνουμε την διαφορά και μας δείχνει ότι αυτό που κάνουμε είναι σημαντικό. Είναι ένας τρόπος που μπορείτε να δείτε το καλό στον εαυτό σας και μας θυμίζει να έχουμε ενσυναίσθηση.
Η καλοσύνη μπορεί να μας συνδέσει με ανθρώπους και να βελτιώσει τις σχέσεις μας. Οι περισσότεροι από εμάς ξέρουν πόσο μια κακή συμπεριφορά μπορεί να γίνει ενοχλητικοί στους ανθρώπους γύρω μας. Μπορεί να προσβάλλει τους ανθρώπους και να καταστρέψει φιλίες. Όταν είμαστε ευγενικοί, δείχνουμε στους ανθρώπους στη ζωή μας ότι τους νοιαζόμαστε και τους καταλαβαίνουμε. Τους κάνουμε να νιώθουν αγαπημένοι.
Η καλοσύνη, η ευγένεια και η φιλανθρωπία μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα από το να σας κάνουν έναν σύγχρονο ήρωα. Μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας, την ποιότητα ζωής σας και να σας δώσει σκοπό στη ζωή. Το να είσαι καλός βοηθάει τον κόσμο να γίνει ένα καλύτερο μέρος μέσα σε τόσα αρνητικά πράγματα.

Μερικές συμβουλές για να είστε καλοί με τους ανθρώπους στην καθημερινότητα σας.
• Χαμογελάστε στους ανθρώπους. Είναι εύκολο και είναι δωρεάν.
• Πάρτε μια ανάσα πριν αφήσετε το θυμό να βγει από μέσα σας.
• Μην περιμένετε από γύρω σας να ανταποκριθούν σε αυτά που τους δίνετε. Να είστε ευγενικοί και καλοί πρώτα από όλα για εσάς.
• Κρατήστε μόνο τα καλά πράγματα για τους ανθρώπους. Να είστε πάντα ο άνθρωπος που οποίος σας πλησιάσει να παίρνει ένα καλό λόγο και μια φιλοφρόνηση από εσάς.
• Συνειδητά αναζητήστε τρόπους για να βοηθήσετε τους άλλους, συμπεριλαμβανομένων και των ξένων.
• ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ… ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ!

 

Mitsaris Kostas

Certified Personal Trainer 
Sport&Fitness Nutrionist

Σχόλια

Leave A Comment