Widget Image
ΑρχικήΝέα & ΠληροφορίεςΜιλήστε με τον εαυτό σας και καταπνίξτε τους δαίμονες που έχετε μέσα σας!

Μιλήστε με τον εαυτό σας και καταπνίξτε τους δαίμονες που έχετε μέσα σας!

Μιλήστε με τον εαυτό σας και καταπνίξτε τους δαίμονες που έχετε μέσα σας!

Νομίζω ότι μία από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις εχει να κανει με τα συναισθήματα του φόβου, της αμφιβολίας και των αρνητικών συναισθημάτων. Ειναι εσφαλμένη αντίληψη ότι οι υψηλού επιπέδου αθλητές η επιφανεις ανδρες και γυναικες δεν το βιώνουν αυτό. Εσφαλμενη αντίληψη επίσης είναι οτι είναι λάθος να έχουμε αυτά τα συναισθήματα.

Νομίζω ειλικρινά ότι όλοι έχουν αμφιβολίες, όλοι έχουν φόβο και όλοι βιώνουν κάποιας μορφής αρνητικής φωνης μεσα τους. Αυτό είναι γεγονός, και αυτός είναι και ο βασικός ανθρώπινος χαρακτήρας. Αυτά τα συναισθήματα βρίσκονται σε όλους μας και πιθανότατα δεν θα φύγουν ποτέ.

mitsaris2

Τι κάνετε λοιπον όταν αυτά τα συναισθήματα σας κυριεύουν?

– Παραδεχτείτε τα

– Σπρώξτε τα πίσω

– Προχωρήστε μπροστά

Μάθετε να αναγνωρίζετε τα συναισθήματά σας. Ανεξάρτητα από το τι συναισθήματα μεταφέρεται μάθετε από αυτα.Καταλάβετε ότι τα συναισθήματα είναι πραγματικά και όποιο συναίσθημα αισθάνεστε βασίζεται απλώς στην ιδιοσυγκρασία και τη φύση σας. Όλοι, και εννοώ τους πάντες, βιώνουν συναισθήματα σε κάθε περίπτωση. Μην προσπαθήσετε να τρέξετε και να κρύφτειτε απο αυτά, κοιτάξτε τα στο πρόσωπο και μην κάνετε βήμα πίσω!

Υπάρχει ένα ρητό που χρησιμοποιώ με τους αθλητές που γυμναζω και λέει “καταπνίξε τις ερωτήσεις”. Αυτό αναφέρεται στην αμφιβολία που έχουν μέσα τους και στον εσωτερικό αρνητικό διάλογο που γίνεται μεσα τους και αναδύεται όταν τα πραγματα γίνονται δύσκολα. Πρέπει να εκπαιδεύσετε το σώμα σας για να ξεπεράσετε αυτη την αρνητική συζήτηση, και αυτο θα το κάνετε μέσα από το πάθος σας για την ζωη,βάλτε στην άκρη τα”γιατι”.Συχνα αναφέρω οτι μεσα μας στον ενα ώμο εχουμε ενα διαβολάκο σαν το  χαρακτήρα στα παλιά κομικς και απο τον άλλο ώμο ενα αγγελάκι,καθε ημερα το καθένα προσπαθεί να σας  πείσει να σας εχει πλευρό του. Λοιπόν, αυτό γίνετε  κάθε μέρα και σε κάθε κατάσταση. Ωστόσο, αν διώχνετε μακρυά το διαβολάκι και το πολεμάτε υπερισχύει παντα το αγγελάκι και η αρνητικες σκεψεις φεύγουν και αποθηκεύονται μεσα σας και προχωράτε μπροστά με όπλο το παθος σας για την ζωή και τους στοχους σας.

mitsaris1

Θα σας αναφέρω ενα απλό παράδειγμα.

Εάν είχατε 1440€ στο λογαριασμό σας και κάποιος σας έκλεβε 10€ θα χαραμίζατε τα υπόλοιπα για να ξαναπαίρνατε πίσω τα 10€; Σίγουρα όχι!

Όλοι έχουμε 1440 λεπτά κάθε μέρα για να ζήσουμε, οπότε γιατί να αφήςετε τα 10 λεπτά η και πολυ πιο λίγα  αρνητικότητας να επηρεάσουν τα άλλα 1430 λεπτά.

Προχώρηστε λοιπον μπροστά.Αναγνωρίστε τους φόβους και τις αμφιβολίες σας, καταπνιξτε τα ερωτήματα με όπλο το παθος σας και την  σκληρή δουλειάς σας και προχωρήστε μπροστά! Ανεξάρτητα από την κατάσταση, ανεξάρτητα από την περίσταση, τηρήστε αυτούς τους τρεις απλούς κανόνες που αναφέρω για να παραμείνετε συγκεντρωμένοι.

“Η τελική διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός ατόμου έγκειται στα ίδια του τα χέρια.” Anne Frank

 

*Η Άννα Φρανκ ήταν γερμανίδα Εβραιοπούλα που έγραψε ένα ημερολόγιο ενώ κρυβόταν, μαζί με τους δικούς της και τέσσερις οικογενειακούς φίλους, σε ένα σπίτι στο Άμστερνταμ κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής της Ολλανδίας. Το ημερολόγιο αυτο εκδόθηκε μετα το τελος του πολέμου!

Mitsaris Kostas
Certified Personal Fitness Trainer
Sport&fitness Nutritionist Life Coach
Author “The well-being bible”
www.supertrainer.gr

Σχόλια

Leave A Comment