Widget Image
ΑρχικήΝέα & ΠληροφορίεςΠοιο είναι το πραγματικό νόημα της αθλητικής δραστηριότητας!

Ποιο είναι το πραγματικό νόημα της αθλητικής δραστηριότητας!

Ποιο είναι το πραγματικό νόημα της αθλητικής δραστηριότητας!

Ακούω συνέχεια γύρω μου, θέλω να χάσω τόσα κιλά, δεν μου κάνουν τα ρούχα μου, έχω πάρει κιλά, πως θα βγω στην παραλία φέτος, τι να κάνω για να φανούν οι κοιλιακοί μου, θέλω να γίνω κομμάτια!

Έπειτα από τόσα χρόνια που βρίσκομαι στον χώρο του fitness και της εκγύμνασης αθλητών και απλών ανθρώπων γενικότερα, ειλικρινά μου προκαλεί απορία και θλίψη παράλληλα, πόσο εφήμερες προσδοκίες μου ακούγονται τα παραπάνω.

Έχω πει πολλές φορές και το λέω συνέχεια ότι όλοι αυτοί οι στόχοι που ανέφερα δεν σε οδηγούν εκεί που θέλεις, που δεν είναι άλλο από το να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να είσαι ευχαριστημένος από τον τρόπο ζωής σου.

IMG_7021

Σαφώς όλοι μας θέλουμε να έχουμε καλή υγειά, θέλουμε να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν, που μας γεμίζουν, που μας κάνουν την καθημερινότητα μας καλύτερη.

Όλοι μας θέλουμε, σε οποιοδήποτε ηλικία και να βρισκόμαστε, να κάνουμε τα πράγματα που μας δίνουν ευχαρίστηση, που μας γεμίζουν, που μας κάνουν να αισθανόμαστε ζωντανοί.

Μέχρι και την τελευταία μας ήμερα σε αυτόν τον πλανήτη θέλουμε να είμαστε ενεργητικοί και να ζούμε ποιοτικά.

Θα μου πείτε εσείς τώρα, μα τι σχέση έχουν όλα αυτά με την προπόνηση μας;

θα απαντήσω τεράστια.

Οι αρχαίοι δεν έλεγαν τυχαία “νους υγιής εν σώμα τι υγιή”.

Καταρχάς θέλω να τονίσω ότι όλα ξεκινούν και καταλήγουν στο μυαλό μας, αυτό δίνει  όλες τις εντολές για να κάνουμε τα πάντα μέσω του σώματος μας, και τα δυο σώμα και μυαλό είναι εξίσου σημαντικά για την ζωή μας.

IMG_7020

 

Όταν γυμνάζουμε το σώμα μας κάνουμε κάτι αποκλειστικά για μας, η ενέργεια φεύγει από εμάς και ξαναγυρνάει πάλι σε εμάς, αυτό μας δίνει ικανοποίηση ότι κάνουμε κάτι αποκλειστικά για εμάς, έτσι δίνουμε τροφή και στο μυαλό μας μέσα από την ικανοποίηση που μας προσφέρει η αθλητική δραστηριότητα.

Παρομοιάζω το σώμα μας και το μυαλό μας σαν συγκοινωνούντα δοχεία, γεμίζοντας το ένα γεμίζει και το άλλο, δίνοντας τροφή στο ένα τρέφεται και το άλλο και το αντίστροφο.

IMG_7023

Ένας πρέπει να είναι ο στόχος μας πως θα κάνουμε την αθλητική δραστηριότητα, μέρος της καθημερινότητας μας, μέρος της ζωής μας και κατ’επέκταση τρόπο ζωής, αυτό αν το πετύχουμε θα έχουμε μια καλή ψυχική και σωματική υγειά και μια ποιοτική ζωή που θα μας επιτρέπει να κάνουμε τα πράγματα που αγαπάμε για πάντα.

Αυτό άλλωστε είναι το προγραμματικό νόημα της αθλητικής δραστηριότητας, είναι η καθημερινή τροφή του σώματος αλλά και του μυαλού μας!

Mitsaris Kostas

Certified Personal Trainer 
Sport&Fitness Nutrionist

Σχόλια

Leave A Comment