Widget Image
ΑρχικήΝέα & ΠληροφορίεςΠως μπορούμε να δημιουργήσουμε το περιβάλλον γύρω μας, για να απολαμβάνουμε την κάθε μας στιγμή!

Πως μπορούμε να δημιουργήσουμε το περιβάλλον γύρω μας, για να απολαμβάνουμε την κάθε μας στιγμή!

Πως μπορούμε να δημιουργήσουμε το περιβάλλον γύρω μας, για να απολαμβάνουμε την κάθε μας στιγμή!

Χαρακτηριστικό των τελευταίων χρόνων στον τόπο μας είναι η γενικότερη γκρίνια από όλους,για την οικονομική κατάσταση πρωτίστως και στην συνέχεια μια μιζέρια για όλα!
Δεν πρέπει βέβαια να παραβλέπουμε το γεγονός ότι ο Έλληνας ανέκαθεν-εάν ανατρέξουμε στο παρελθόν-ότι δεν ήταν ευχαριστημένος ποτέ για τίποτα,είναι χαρακτηριστικό του!
Μα θα μου πείτε γιατί μας τα λες όλα αυτά,είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους μας!
Απλά θέλω να περιγράψω στην συνέχεια κάποιες σκέψεις μου,για το περιβάλλον για το οποίο ζούμε το οποίο σε μεγάλο βαθμό διαμορφώνεται από εμάς!
Το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε είναι καθαρά θέμα δικό μας και καθορίζεται από τις δικές μας επιλογές!
Κάποιοι,πολύ λίγοι,τόλμησαν και βγήκαν αμέσως από την ζώνη άνεσης τους,σκέφτηκαν,έκαναν τις κινήσεις τους,πήραν αμέσως αποφάσεις,για να δημιουργήσουν εκείνο το περιβάλλον που θα τους έκανε την ζωή τους όμορφη!

Άλλοι,οι πιο πολλοί,βυθίστηκαν πιο πολλοί στην μιζέρια,στην αρνητικότατα,στην τοξικότητα,με αποτελέσματα δυσάρεστα για την ψυχολογία τους αλλά και για την ίδια τους την ζωή!
Το περιβάλλον που ζούμε καθημερινά μπορούμε να το αλλάξουμε μόνο εμείς και κανείς άλλος,από εκεί πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε,από τον ίδιο μας τον εαυτό.
Επιβάλλεται να δουλέψουμε με εμάς,να μάθουμε τον εαυτό μας να κατανοήσουμε τι θέλουμε,να είμαστε θετικοί,να βγούμε αν πρέπει από την άνεση του καναπέ μας για να καλυτερεύσουμε την καθημερινότητα μας,γιατί πρέπει να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή μας,η οποία είναι μοναδική και δεν έρχεται ξανά πίσω!
Κάθε ημέρα είναι μια εξερεύνηση του ίδιου μας του εαυτού,αυτό δεν σταματάει ποτέ μέχρι και την τελευταία μας ημέρα σε αυτόν τον πλανήτη,πρέπει να εξελισσόμαστε,μόνο έτσι θα χαιρόμαστε με μικρά πράγματα.Πρεπει να θέτουμε στόχους μικρούς καθημερινούς αλλά και πιο μεγάλους,ως εκεί βέβαια που φτάνουν τα χέρια μας και κάθε φορά λίγο παραπάνω,για να έχουμε κίνητρο που θα μας δίνει όρεξη για ζωή!

Χωρίστε την ημέρα σας σε σκαλοπάτια,φανταστείτε ότι ανεβαίνετε μια σκάλα και ανεβείτε την κάθε σκαλοπάτι την φορά, μέχρι το βράδυ που θα την έχετε ανεβεί όλη!Απολαύστε την κάθε σας στιγμή κάθε ημέρα ότι και να κάνετε,μην σκέφτεστε το παρακάτω,το παρακάτω όταν θα έρθει η ώρα του!
«Άδραξε τη μέρα»έλεγε ο Ρωμαίος ποιητής Οράτιος στο έργο του Ωδές,όλα είναι στα δικά σας χέρια,με αυτή την λογική σκεπτόμενοι,μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε έχετε βάλει στο μυαλό σας που θα σας κάνει την ζωή σας καλύτερη.

Η μάτια σας,η αντίληψη του πως βλέπετε τον γύρω κόσμο και πως αντιλαμβάνεστε τις συμπεριφορές που δέχεστε,είναι αυτά που θα σας δημιουργήσουν ένα υγιές περιβάλλον,στο οποίο θα είσαστε ευχαριστημένοι να ζείτε και θα απολαμβάνετε την κάθε σας στιγμή!

 

Mitsaris Kostas
Certified Personal Trainer
Sport & fitness Nutritionist & Life coach
Founder of  HISD Workout Method
Author “The well-being bible”
www.supertrainer.gr

Ετικέτες
Σχόλια

Leave A Comment