Widget Image
ΑρχικήΝέα & ΠληροφορίεςΏρα για διακοπές: Μην παραιτηθείτε από τους στόχους σας!

Ώρα για διακοπές: Μην παραιτηθείτε από τους στόχους σας!

Ώρα για διακοπές: Μην παραιτηθείτε από τους στόχους σας!

Ο σωστός σχεδιασμός θα σας κρατήσει στη σωστή τροχιά.

Πηγαίνοντας στις διακοπές σας δεν σημαίνει ότι οι στόχοι σας για τον υγιεινό τρόπο ζωής σας πρέπει να ξεπεραστούν. Μπορείτε να κάνετε μερικά απλά πράγματα που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε στο σωστό δρόμο καθώς και να νιώσετε και να απολαύσετε τις διακοπές που αξίζετε. Δοκιμάστε τα εξής:

beach

1. Έχετε ένα σχέδιο. Αφήνοντας στην τύχη τα πράγματα ή παίρνοντας αποφάσεις της τελευταίας στιγμής είναι σίγουρο ότι θα καταλήξετε να βγείτε εκτός των στόχων σας. Αποφασίστε εκ των προτέρων πόσα ελεύθερα γεύματα θα έχετε. Θα μείνετε σε ξενοδοχείο, με φίλους ή θα νοικιάσετε ένα σπίτι; Θα φέρνετε το δικό σας φαγητό; Θα έχετε έναν τρόπο να μαγειρέψετε; Υπάρχει γυμναστήριο κοντά για να κάνετε κάποια προπόνηση; Κάνοντας κάποιες από αυτές τις σκέψεις εκ των προτέρων θα σας βοηθήσει να αποφύγετε να εκτροχιαστείτε. Έχετε ένα πλάνο το τι γεύματα θα κάνετε στις διακοπές σας και στην συνέχεια επιλέξτε ένα ή δύο γεύματα ελεύθερα για να απολαύσετε όταν βγαίνετε έξω με φίλους ή την οικογένεια.

2. Κάνετε προετοιμασία πριν και μετά τις διακοπές σαςΌταν πηγαίνετε για διακοπές φροντίστε το διάστημα πριν να κάνετε επιπλέον καρδιοκυκλοφοριακές ασκήσεις και βέβαια μην χάνετε προπονήσεις όπως  και να είσαστε προετοιμασμένοι να κάνετε το ίδιο και μετά για να επανέλθετε το συντομότερο δυνατόν.

3. Κάντε επιλογή. Επιλέξτε εκ των προτέρων πότε πρέπει να ξεφύγετε όσον αφορά την διατροφή σας αντί να επιτρέπετε στον εαυτό σας να πιέζεται να τρώει κάθε γεύμα πάνω στο πλάνο ή να επιλέγει ότι είναι καλό κατά βούληση, αποφασίστε εκ των προτέρων πότε πρέπει να είστε χαλαροί και πότε να ακολουθήσετε το διατροφικό σας πλάνο.
IMG_4937
.

4. Κάνετε κάποια έρευνα. Είναι σίγουρα δυνατή η πραγματοποίηση καλών επιλογών όσον αφορά τα εστιατόρια που θα επιλέξετε, μάθετε το διατροφικό μενού για τα εστιατόρια που θα τρώτε και μάθετε ακριβώς πόσο είναι η ημερήσια τιμή (και οι ώρες λειτουργίας) στο πλησιέστερο γυμναστήριο. Κατά τη διαμονή σας σε ένα ξενοδοχείο, τσεκάρετε επίσης ότι το δωμάτιό σας διαθέτει ψυγείο και φούρνο μικροκυμάτων, ώστε να μπορείτε να μείνετε στο πλάνο σας ανεξάρτητα από το πού πάτε.

5. Να έχετε πάντοτε ένα Σχέδιο Β. Όταν ταξιδεύετε πάρτε μαζί σας κάποιες προμήθειες. Είχατε  καθυστέρηση στις πτήσεις, την αδυναμία να φτάσετε σε ένα εστιατόριο της επιλογής σας ή μια πλήρη αλλαγή του προγράμματος; Έχετε μαζί σας σκόνη πρωτεΐνης, σάντουιτς τορτίγιας με υλικά της επιλογής σας, μπάρες πρωτεΐνης και ξηρούς καρπούς με διάφορους σπόρους.Όλα αυτά μπορείτε να τα έχετε σε ένα μικρό υφασμάτινο ψυγειάκι έτσι ώστε όταν το πρόγραμμα χαλάσει να μην έχετε πρόβλημα για κάποιο χρονικό διάστημα.
IMG_3197

6. Αποφύγετε το άγχος. Μην αγχώνεστε εάν τα πράγματα δεν λειτουργούν. Ως τελειομανής, τείνω να φρικάρω όταν τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με το σχέδιο. Αλλά πολλές φορές η ζωή είναι απρόβλεπτη, συμβαίνουν πράγματα που δεν τα έχουμε υπολογίσει και μερικές φορές πρέπει απλά να πάμε με αυτό. Αν τρώτε περισσότερο από αυτό που έχετε σχεδιάσει μην φρικάρετε αυξάνοντας τις προπονήσεις σας ή ασκείτε πίεση στους φίλους σας για να πάτε σε εκείνο τον μπουφέ νομίζοντας ότι έχει τις τροφές που επιθυμείτε και που δεν σκοπεύατε να πάτε, όλα είναι εντάξει. Πάντα θα υπάρχει αύριο και το νόημα των διακοπών είναι να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον εαυτό σας.
IMG_3200

Οι διακοπές δεν αποτελούν δικαιολογία για να είσαστε στα άκρα  (εκτός αν έχετε προγραμματίσει να είναι ακριβώς αυτό). Με λίγη προσοχή και σχεδιασμό μπορείτε να χαλαρώσετε, να απολαύσετε το ταξίδι σας και να παραμείνετε στο σωστό δρόμο με τον επιθυμητό σας στόχο.

Mitsaris Kostas
Certified Personal Trainer 
Sport&Fitness Nutrionist

Σχόλια

Leave A Comment