Widget Image
ΑρχικήΝέα & Πληροφορίες4 μύθοι για τις γυναίκες και την προπόνηση με βάρη

4 μύθοι για τις γυναίκες και την προπόνηση με βάρη

4 μύθοι για τις γυναίκες και την προπόνηση με βάρη

Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας, βομβαρδιζόμαστε καθημερινά μέσω του διαδικτύου με αμέτρητες πληροφορίες,άλλες είναι αληθινές και αποδεδειγμένα σωστές αλλά και άλλες ασαφείς και απλά υποθέσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει μια σύγχυση. Όταν πρόκειται για την υγεία μας όμως και την φυσική μας κατάσταση, αυτή η σύγχυση ενισχύεται ακόμη παραπάνω.

ΜΥΘΟΣ 1#  Οι γυναίκες  γίνονται υπερβολικά ογκώδεις με μια προπόνηση δύναμης με βάρη.

woman-in-perfect-shapeΟι γυναίκες δεν έχουν την γενετική ή τα απαιτούμενα επίπεδα τεστοστερόνης όπως οι άνδρες  για τη δημιουργία μεγάλων μυών. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν εκείνες  οι ογκώδεις γυναίκες  bodybuilders με μεγάλους υπερβολικούς μυς, αλλά αυτό, κακά τα ψέματα, είναι ένα κεφάλαιο τελείως διαφορετικό που δεν βασίζεται μόνο στην σκληρή προπόνηση και στην αυστηρή διατροφή αλλά και σε άλλα πράγματα που δεν είναι επί της παρούσης να συζητήσουμε.

Αυτός ο μύθος στοχεύει ειδικά στις γυναίκες που σηκώνουν πιο πολλά βάρη τα οποία είναι και πάλι εντελώς αναληθή. Η προπόνηση με  βάρη βοηθά στην οικοδόμηση των μυών και ταυτόχρονα βοηθά στην απώλεια βάρους και ειδικά σωματικού λίπους, με αποτέλεσμα ένα άπαχο και δυνατό σώμα.

ΜΥΘΟΣ 2#  Μόνο Καρδιοκυκλοφοριακές ασκήσεις όπως το τρέξιμο και το κολύμπι βοηθάνε στην απώλεια  βάρους.

Η απώλεια βάρους επιτυγχάνεται κυρίως από τον έλεγχο των θερμίδων που λαμβάνετε  από την τροφή σας και από την καύση περισσότερο θερμίδων από ότι καταναλώνετε. Στη συνέχεια έρχεται η άσκηση. Το αερόβιο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσετε βάρος αλλά δυστυχώς σας κάνει να χάσετε και μυς πράγμα όχι αποδεκτό καθώς οι μύες σας μειώνονται σε μέγεθος, ο μεταβολισμός μειώνεται επίσης, οδηγώντας σε πιο αργή απώλεια βάρους.

Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσετε τους μυς σας ενώ χάνετε βάρος που μπορεί να επιτευχθεί κάνοντας την σωστή προπόνηση δύναμης με βάρη.


girl-working-out
ΜΥΘΟΣ 3# Όσο πιο κουρασμένοι και ιδρωμένοι είστε μετά από μια προπόνηση, τόσο καλύτερη ήταν η προπόνησή σας.

Βασικά, αυτός ο μύθος σημαίνει ότι αν δεν αισθάνεστε σαν να έχετε σκοτώσει τον εαυτό σας, δεν γυμναστήκατε σωστά. Αυτό δεν είναι αληθινό.

Όπως οτιδήποτε σε αυτόν τον κόσμο, είναι σημαντικό να γυμνάζεστε χρησιμοποιώντας το μυαλό σας όπως και σε κάθε πτυχή της  ζωής σας. Αν η προπόνησή σας κάθε μέρα είναι στο όριο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξετε τραυματισμένοι πράγμα όχι αποδεκτό. Ως εκ τούτου,το παν μέτρο άριστο είναι το κλειδί της επιτυχίας.

ΜΥΘΟΣ 4# Το λίπος είναι ο κύριος ένοχος για την αύξηση του σωματικού βάρους.

Το σώμα σας μετατρέπει τις θερμίδες που παίρνετε σε λίπος για αποθήκευση όταν παίρνετε από το φαγητό σας περισσότερες θερμίδες από ότι καίτε. Αυτές οι θερμίδες δεν είναι απαραίτητο ότι προέρχονται μόνο από λίπος, αλλά σίγουρα προέρχονται  και από άλλες θρεπτικές ουσίες όπως πρωτεΐνες και υδατάνθρακες.

Τα υγιή λίπη από τα φυτικά έλαια, τα ψάρια, το αβοκάντο και τα καρύδια, μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε γεμάτοι για περισσότερο χρόνο και να σας προστατεύσουν από την κατανάλωση περισσότερων θερμίδων. Ως εκ τούτου, μια ισορροπημένη διατροφή που δεν αποκλείει καμία ομάδα τροφίμων αλλά έχει έναν υγιή συνδυασμό όλων,είναι το κλειδί για την τροφοδοσία του σώματός σας με τον σωστό τρόπο.

“Τώρα που οι μύθοι αυτοί έχουν καταρριφθεί, είναι η ώρα για να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε για να αποκτήσετε μύες αλλά και να χάσετε λίπος με αποτέλεσμα να πετύχετε τους στόχους σας.”

 

girl-exercise

Mitsaris Kostas
Certified Personal Trainer 
Sport&Fitness Nutrionist

No Comments

Leave A Comment