Widget Image
ΑρχικήΝέα & ΠληροφορίεςΟι Πιο Σημαντικοί Λόγοι Για Να Αθλούμαστε

Οι Πιο Σημαντικοί Λόγοι Για Να Αθλούμαστε

Οι Πιο Σημαντικοί Λόγοι Για Να Αθλούμαστε

… Και κανένας από αυτούς  δεν αφορά την απώλεια βάρους.

Όταν κατά καιρούς φτιάχνουμε πλάνα για το τι πρέπει να κάνουμε στην ζωή μας το πρώτο συνήθως στην λίστα είναι ότι πρέπει να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα γυμναστικής. Ενώ η “απώλεια βάρους” τείνει να είναι πρωτοπόρος στην λίστα των πραγμάτων που προγραμματίζουμε και ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι επιστρέφουν στο γυμναστήριο, δυστυχώς δεν είναι αρκετά καλός λόγος για να ξεκινήσουμε την άσκηση.Η άσκηση έχει πολλά οφέλη. Το πρόβλημα με τη χρήση της “απώλειας βάρους” ως κύριο κίνητρό μας είναι ότι εάν δεν βλέπουμε άμεσα αποτελέσματα στην ζυγαριά τείνουμε να απογοητευτούμε και να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια.. Εάν έχετε διαβάσει κάποιο από τα άρθρα μου σχετικά με την “απώλεια βάρους,” η έχετε επισκεφθεί την ιστοσελίδα μου ξέρετε ότι δεν είμαι οπαδός του όρου ούτως ή άλλως. Η “απώλεια λίπους” είναι πολύ καλύτερος όρος και κίνητρο για να εστιάσετε στην άθληση.
IMG_4595

Ποιοι είναι λοιπόν οι καλύτεροι λόγοι για να ξεκινήσουμε να αθλούμαστε?

 1. Γιατί αισθανόμαστε καλά. Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες μας κάνουν να νιώθουμε καλά. Στην αρχή, μπορεί να μην απολαύσετε τον πόνο και την δυσκαμψία και το σφίξιμο των μυών από το πιάσιμο,επειδή κάνετε κάτι καινούριο, αλλά τελικά θα μάθετε να αισθάνεστε ικανοποίηση από αυτό, που σημαίνει ότι έχετε αποτέλεσμα και πρόοδο.
 2. Επειδή οι μύες είναι ένας φυσικός τρόπος να καίμε λίπος. Οι μύες επιταχύνουν τον μεταβολισμό μας ο οποίος με την σειρά του καίει το λίπος. Και ενώ η καρδιο- κυκλοφοριακή άσκηση μπορεί να προκαλέσει προσωρινά καύση θερμίδων, ο μεταβολισμός των μυών συμβαίνει όλο το εικοσιτετράωρο.
 3. Γιατί χτίζετε αυτοπεποίθηση και αποκτάτε αυτοεκτίμηση. Όχι μόνο λόγω της σωματικής διάπλασης που αποκτάτε αλλά επειδή μαθαίνετε πώς να χρησιμοποιήσετε την άθληση για να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση. Γνωρίζοντας λοιπόν ότι βελτιώνετε τον εαυτό σας, αυτό σας κάνει υπερήφανους και αισθάνεστε άξιοι.
 4. Γιατί βοηθά στη μείωση του στρες. Η άσκηση σας δίνει μια διέξοδο από την απογοήτευση, μια πιθανότητα να βγείτε από κάποια φυσική επιθετικότητα εάν είναι απαραίτητο. Αλλά βελτιώνει επίσης τη συνολική αίσθηση ευημερίας σας. Η άσκηση είναι γνωστή ως φυσικό αντι- καταθλιπτικό.
 5. Επειδή προάγει φυσικές αλλαγές. Ενώ η διατροφή καθορίζει το μέγεθος, η άσκηση καθορίζει το σχήμα. Μπορείτε να δημιουργήσετε μύες σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος σας, τα οποία θα δώσουν στο σώμα σας τόνο και σχήμα. Βελτιώνει επίσης την γενικότερη υγειά σας. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του χρόνιου πόνου, να μας κάνει να νιώσουμε νεότεροι, και ενισχύει την καρδιά και τα οστά μας.

Ενώ η “απώλεια βάρους” μπορεί να είναι ένας άξιος στόχος,η άσκηση μας παρέχει το όχημα,που σας οδηγεί   να απολαμβάνετε την άσκηση για χάρη της άσκησης και αυτό θα σας δώσει κίνητρο για όλη σας την ζωή. Να θυμάστε ότι είστε ο μόνος που μπορεί να κρατήσει αυτό το κίνητρο ζωντανό.

IMG_4582

Για να σας βοηθήσω λίγο δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές:

 • Ξεκινήστε με το να συνειδητοποιήσετε πού βρίσκεστε.
 • Βρείτε δραστηριότητες που σας αρέσουν.
 • Χρησιμοποιήστε τον σωστό τρόπο: παρακολουθήστε ένα ομαδικό πρόγραμμα, προσλάβετε έναν επαγγελματία γυμναστή, κάντε μια σωστή έρευνα.
 • Βρείτε έναν φίλο για να κάνετε προπόνηση μαζί.
 • Αγοράστε νέο εξοπλισμό ή ρούχα προπόνησης που να νιώθετε καλά.
 • Συναναστραφείτε με ανθρώπους που είναι εκεί που θέλετε να είστε.
 • Προγραμματίστε τις προπονήσεις σας όπως μια συνάντηση ή ένα ραντεβού γιατρού!

Mitsaris Kostas
Certified Personal Trainer 
Sport&Fitness Nutrionist

 

No Comments

Leave A Comment