Widget Image
ΑρχικήΝέα & ΠληροφορίεςΔώστε τροφή στο εγκέφαλο σας για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα στην προπόνηση σας!

Δώστε τροφή στο εγκέφαλο σας για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα στην προπόνηση σας!

Δώστε τροφή στο εγκέφαλο σας για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα στην προπόνηση σας!

Σίγουρα υπάρχουν ημέρες που δεν αισθάνεστε κάλα στο μυαλό σας αλλά την προπόνηση σας δεν την χάνετε ούτως ή άλλως. Αυτό όμως δεν είναι καλή ιδέα, πρέπει να είστε πάνω από όλα κάλα ψυχολογικά για να γυμναστείτε αποτελεσματικά και κυρίως να έχετε καθαρή σκέψη για να κάνετε καλύτερες επιλογές στην προπόνηση σας. Επιπλέον, αν δεν είστε συγκεντρωμένοι, εγκυμονεί ο κίνδυνος ατυχήματος. Μερικοί ειδικοί μπορεί να σας συμβουλεύσουν να κοιμηθείτε παραπάνω όμως το σίγουρο είναι ότι η διατροφή μπορεί να είναι το κλειδί για την κακή σας ψυχολογία. Τρώτε τα λανθασμένα τρόφιμα που αντικατοπτρίζουν την εστίαση και την ψυχική σας ενέργεια και τελικά κάνετε ότι πιο κακό στο πιο σημαντικό μέρος του σώματός σας, στον εγκέφαλό σας.
Υγιής εγκέφαλος, υγιές σώμα!

Ίσως να μην σκέφτεστε τον εγκέφαλό σας όταν γυμνάζεστε στο γυμναστήριο, πιθανότατα, είστε εστιασμένοι σε ποιο μέρος του σώματος να γυμνάσετε αλλά η υγεία του εγκεφάλου σας μπορεί να είναι ο σημαντικότερος βοηθός σας στην προπόνηση. Οι σωστές επιλογές τροφίμων μπορούν να κάνουν πολύ πιο πολλά από το να επηρεάσουν το σχήμα και το μέγεθος του σώματός σας.
Μερικά τρόφιμα βοηθούν τους εγκεφάλους μας να παραμείνουν σε εγρήγορση και συγκεντρωμένοι όπως λένε οι επιστήμονες και προχωρούν στην διαπίστωση, μετά από έρευνες, ότι οι αλλαγές στον εγκέφαλο από μια κακή διατροφή αρχίζουν δεκαετίες πριν από τα πρώτα συμπτώματα.
Είναι πολύ σημαντική η εκπαίδευση των ανθρώπων για την υγειά του εγκεφάλου και το πως η διατροφή και τα συμπληρώματα διατροφής, σε κάποιες περιπτώσεις επηρεάζουν την παραγωγικότητα και την ψυχική ενέργεια του ανθρώπου και βέβαια είναι σίγουρο ότι χωρίς σωστή διατροφή η υγειά του εγκεφάλου σας μπορεί να διακυβεύεται ακόμη και αν δεν το συνειδητοποιήσετε.
Παρακάτω παραθέτω κάποιες τροφές που πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στην καθημερινή μας διατροφή και κάποιες που πρέπει να αποφεύγονται για την καλύτερη υγειά του εγκεφάλου μας.

Να περιλαμβάνονται:
1) Τα αυγά και κυρίως ο κρόκος του αυγού που σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι μια φυσική πολυβιταμίνη.
2) Οι σαρδέλες.
3) Το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας.
Να αποφεύγονται:
1) Το λευκό ψωμί και τα ζυμαρικά.
2) Ελάττωση των υδατανθράκων.

Συμπερασματικά να πω ότι δεν είναι ένα είδος τροφής η ένα γεύμα που καθορίζει την όλη προσπάθεια αλλά ένα γενικότερο πλάνο σωστής και υγιεινής διατροφής που θα μας οδηγήσει στην υγειά του εγκεφάλου μας και κατ’ επέκταση στην αποτελεσματικότερη προπόνηση του σώματος μας.

 

Mitsaris Kostas

Certified Personal Trainer 
Sport&Fitness Nutrionist

Σχόλια

Leave A Comment