Widget Image
ΑρχικήΝέα & ΠληροφορίεςΚαλοκαιρινές διακοπές, στιγμές χαλάρωσης αλλά με προσοχή.

Καλοκαιρινές διακοπές, στιγμές χαλάρωσης αλλά με προσοχή.

Καλοκαιρινές διακοπές, στιγμές χαλάρωσης αλλά με προσοχή.

Και ναι, η εποχή που όλοι περιμέναμε με ανυπομονησία είναι πολύ κοντά, φτάσαμε στο σημείο που οι πιο πολλοί έχουμε κανονίσει που θα πάμε τις διακοπές του καλοκαιριού και οι άλλοι είναι στην αναζήτησή της τελευταίας στιγμής για το που θα πάνε,γεγονός πάντως είναι ότι φτάσαμε στο τέλος της σεζόν  και όλοι ετοιμαζόμαστε για λίγες στιγμές χαλάρωσης στην παραλία, στο βουνό οπουδήποτε έχει επιλέξει ο καθένας.

 

Εγώ βέβαια, επειδή πολλοί με ρωτάνε τι πρέπει να κάνουν στις διακοπές τους για να μην καταστρέψουν τα αποτελέσματα που με δυσκολία και με κόπο κατάφεραν από την προπόνηση όλη την χρονιά όσον αφορά την σωματική τους κατάσταση, θα σας δώσω μερικές συμβουλές για να περάσετε ωραία, να χαλαρώσετε αλλά και να γυρίσετε σε όσο το δυνατό στην καλύτερη  φυσική κατάσταση που ήσασταν όταν φύγατε.

 

Διατροφή:

Παραμείνατε συγκεντρωμένοι στην διατροφή σας όλη τη χρονιά και ανταμειφθήκατε με τα αποτελέσματα που προσδοκούσατε, όμως είναι κρίμα να τα καταστρέψετε σε σύντομο χρονικό διάστημα, για αυτό λοιπόν ακολουθήστε κατά την διάρκεια των διακοπών σας τις εξής συμβουλές όσον αφορά την διατροφή σας.

-Πίνετε πολύ νερό. Ξεκινάω από αυτό γιατί εκτός του ότι θα περνάτε πολλές ώρες στην παραλία και είναι πολύ σημαντικό για την ενυδάτωση σας, επίσης η πρόσληψη νερού  προκαλεί κορεσμό στο στομάχι σας με αποτέλεσμα τον έλεγχο της πείνα σας.

-Φάτε ένα καλό πρωινό, πλούσιο σε φυτικές ίνες και δημητριακά καθώς και φρέσκους χυμούς αλλά και φρούτα.

-Προγραμματίστε ένα κυρίως γεύμα την ήμερα αργά το απόγευμα πλούσιο σε πρωτεϊνούχες τροφές,φρέσκα λαχανικά και φρέσκες σαλάτες.

-Κατά την διάρκεια της ημέρας σας προτιμήστε, όταν αισθάνεστε πείνα, μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη ή φρούτα εποχής.

beach-volley

Γυμναστική:

Προσπαθήστε να κολυμπάτε όσο πιο πολύ γίνεται, ασχοληθείτε με θαλάσσιες δραστηριότητες η με κάποια δραστηριότητα στην παραλία, όπως ρακέτα ή beach volley αν όμως δεν σας αρέσει τίποτε από όλα αυτά, παρακάτω σας έχω ένα πρόγραμμα ασκήσεων  10 – 15′ που μπορείτε να το κάνετε οπουδήποτε, το οποίο θα σας κρατήσει σε φόρμα έτσι ώστε όταν γυρίσετε,να είσαστε όσο καλύτερα γίνεται.

Πους απς 20- Σκουώτς ελεύθερα 30- Πους απς από κλειστή λαβή 10- Κοιλιακοί στο έδαφος αυτοσυγκεντρώσεως 50- Άρσεις των ποδιών με λυγισμένα γόνατα 20- Burbees 20

Κάντε αυτόν τον κύκλο χωρίς να σταματάτε μεταξύ των ασκήσεων 2 φορές και αναλόγως με την διάθεση σας μπορείτε να τον κάνετε και 3 φορες. Κάντε το πρόγραμμα αυτό ήμερα παρά ήμερα.

Μην ξεχάσετε πριν φύγετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές να τσεκάρετε το βάρος σας όπως και όταν γυρίσετε.

Τέλος μην ξεχνάτε ότι στις διακοπές σας πρέπει να ξεκουραστείτε σωματικά και πνευματικά από την κούραση και το στρες όλης της χρονιάς αλλά από την άλλη δεν πρέπει να ξεφύγετε τελείως γιατί είναι κρίμα να καταστρέψετε ότι πετύχατε με κόπο!

woman_surfs

Mitsaris Kostas 
Certified Personal Trainer 
Sport&Fitness Nutrionist

Σχόλια

Leave A Comment