Widget Image
ΑρχικήΝέα & ΠληροφορίεςΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΕΣΤΙΑΖΕΤΕ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΟΔΟ.

ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΕΣΤΙΑΖΕΤΕ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΟΔΟ.

ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΕΣΤΙΑΖΕΤΕ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΟΔΟ.

Πολλές φορές αναφέρομαι στα άρθρα μου για την καθημερινή πρόοδο, αυτή η έννοια είναι κάτι που πιστεύω με πολύ ενθουσιασμό. Εάν επικεντρωθείτε στην πρόοδο τότε όλα τα άλλα για τα οποία έχουμε προσδοκίες μπαίνουν πολύ εύκολα στο παιχνίδι.
Ποια είναι λοιπόν αυτή η διαδικασία. Όταν λέμε καθημερινή πρόοδο αναφερόμαστε στις καθημερινές πράξεις για την επίτευξη ενός στόχου. Όταν θέτετε ένα στόχο επικεντρώνεστε πάντα σε δυο σημεία, στο σημείο “Α”από όπου ξεκινάτε και στο σημείο ας υποθέσουμε “Z”προς το οποίο πηγαίνετε και είναι ο στόχος σας. Οτιδήποτε εμπόδια εμφανίζονται η πισωγυρίσματα είναι μεταξύ του διαστήματος Α-Ζ.

Πολλές φορές είναι η αλήθεια όταν υπάρχει υπερβολική εστίαση στον τελικό στόχο μπορεί να δημιουργηθεί αμφιβολία η δυσπιστία στο κατά ποσό είναι εφικτός ο στόχος που έχετε θέσει, αυτό γίνετε γιατί δεν εκτιμάτε τις καθημερινές λειτουργιές που θα σας φέρουν στον τελικό προορισμό.

IMG_4693 1

 

Κάθε στόχος σίγουρα θα πραγματοποιηθεί απλά κάποιοι μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο από ότι έχετε προγραμματίσει η κάποιοι άλλοι απαιτούν πιο πολλές θυσίες η πιο πολύ εστίαση.
Ο κάθε προπονητής σε οποιοδήποτε άθλημα όταν ξεκινάει η προετοιμασία για έναν αγώνα εστιάζει με τους αθλητές του την ημέρα του αγώνα αλλά η όλη διαδικασία εστιάζετε στην καθημερινή προπόνηση, ημέρα με την ημέρα με τελική κατάληξη την ημέρα του αγώνα που είναι ο τελικός στόχος.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους μεγάλους στρατηγούς που λένε ότι ο πόλεμος κερδίζετε με καθημερινές μάχες μικρές η μεγάλες, κανένας δεν κερδήθηκε με μια μεγάλη ηρωική μάχη.
Το ανθρώπινο πνεύμα σαφώς πολλές φορές θα σκεφτεί αρνητικά.

Όπως όμως εκπαιδεύουμε το σώμα μας ετσι, πρεπει να εκπαιδεύουμε το μυαλό και την ψυχή μας, πρέπει να εργαστούμε για την εστίαση στο θετικό, στην εκπαίδευση της δύναμης του εγκεφάλου και της δύναμης της ψυχής. Το λέω αυτό γιατί όσο προχωράτε σε ένα ταξίδι θα συναντήσετε εμπόδια.
Ωστόσο πρέπει να μάθετε να χρησιμοποιείτε τα εμπόδια για να συνεχίζετε να προχωράτε μπροστά και να διαμορφώνετε ένα πιο ισχυρό χαρακτήρα.

IMG_5962

Έτσι όταν θέσετε ένα στόχο καταγράψτε τον τελικό σας προορισμό και δουλέψτε σε μικρότερους στόχους κατά μήκος της διαδρομής, δώστε μικρότερες μάχες κάθε ημέρα που θα σας φέρουν πιο κοντά, ημέρα με την ημέρα στον τελικό σας στόχο.
Εστιάστε την προσοχή σας στη κάθε ήμερα κάνοντας κάτι νέο με συνέπεια που μπορεί να σας φτάσει στο τελικό σας στόχο. Μην εστιάζετε στον τελικό στόχο γιατί μπορεί να φανεί τρομακτικό
Εάν εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να εστιάζει στην καθημερινή πρόοδο, τότε μια ημέρα θα ξυπνήσετε και θα έχετε κατακτήσει τον στόχο σας, τίποτε δεν κερδήθηκε σε μια ημέρα, μάθετε να έχετε υπομονή θέτοντας καθημερινούς στόχους που θα σας οδηγήσουν πιο εύκολα στον τελικό στόχο!

 

Mitsaris Kostas

Certified Personal Trainer 
Sport&Fitness Nutrionist

Σχόλια

Leave A Comment