Widget Image
ΑρχικήΝέα & ΠληροφορίεςΑκολουθήστε τον δρόμο της προσωπική σας ευτυχίας.

Ακολουθήστε τον δρόμο της προσωπική σας ευτυχίας.

Ακολουθήστε τον δρόμο της προσωπική σας ευτυχίας.

Ξεκινήσατε ποτέ την ημέρα λέγοντας: “Θέλω να είμαι πιο θετικός σήμερα” ή “Θα ήθελα να έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση”Σκεφτήκατε ποτέ ότι θα μπορούσατε να κάνετε και τα δύο αυτά πράγματα, μόνο βελτιώνοντας τη στάση του σώματος σας ή επιλέγοντας μια θετική προοπτική μέσα από την έκφραση του προσώπου σας?
Εδώ θα ήθελα να κάνω μια ολιστική ματιά στο μυαλό σας, στο σώμα σας, στο πνεύμα σας και στον τρόπο με τον οποίο κάθε ένας παίζει ρόλο στην επιτυχία σας και την επιτυχία εκείνων που θα εμπνεύσετε.

Τι θα λέγατε αν σας έλεγα ότι η ευτυχία δεν είναι απλώς επιλογή, είναι προσωπική ευθύνη? Τι θα συμβεί αν σας πω ότι κάθε αγώνα που δίνεται στην ζωή σας είναι άλλη μια ευκαιρία να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι.
Από αυτή την σκέψη της θετικής επιλογής και της κοινωνικής ευθύνης απέναντι στους άλλους ανθρώπους μπορείτε να βαδίσετε στον δρόμο που θα σας οδηγήσει στην προσωπική σας ευτυχία. Θα σας παραθέσω λοιπόν παρακάτω κάποιες σκέψεις μου  για το πως η στάση του σώματος σας άλλα και οι εκφράσεις του προσώπου σας επηρεάζουν πρώτα από όλα την ψυχολογία σας άλλα και κατά δεύτερο το πως βλέπετε τον κόσμο γύρω σας.

Αλλάξτε την στάση του σώματος σας

Σήμερα που υπάρχει μια ολοκληρωτική καθιέρωση των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, των ηλεκτρονικών υπολογιστών, της εργασίας γραφείου και γενικότερα της καθιστικής ζωής, βρισκόμαστε λιγότερο όρθιοι και παρατηρούνται ολοένα και πιο συχνά συναισθηματικά προβλήματα στους ανθρώπους που τείνουν να γίνουν επιδημία.
Μια μελέτη που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο αποκάλυψε μια σύνδεση μεταξύ φτωχών, οργισμένων στάσεων των ανθρώπων και αυξημένης πιθανότητας να αναφέρουν συναισθήματα κατάθλιψης και χαμηλής ενέργειας. Στη μελέτη, οι πανεπιστημιακοί φοιτητές ερωτήθηκαν αρχικά για τα επίπεδα κατάθλιψης και ενέργειας τους. Στη συνέχεια τους δόθηκε η εντολή να περπατήσουν σε έναν διάδρομο σε σκυφτή θέση ή να τον παραλείψουν. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι με απλές αλλαγές όπως μια πιο όρθια στάση του σώματος, καθώς και αλλαγές στην κατεύθυνση, όπως η παράκαμψη, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βελτιωμένη διάθεση καθώς και σε υψηλότερα επίπεδα ενέργειας.
Συγκεκριμένα, η μελέτη αναγνωρίζει ότι η σχέση του νου και του σώματος είναι απολύτως αμφίδρομη κατά την οποία σχέση, τα συναισθήματά σας επηρεάζουν τη στάση σας και τη γλώσσα του σώματος, ενώ η γλώσσα και η δραστηριότητα του σώματος μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει τα συναισθήματα ευεξίας. Εκείνοι που είχαν αναφέρει υψηλότερα επίπεδα κατάθλιψης τείνουν επίσης να αναφέρουν χαμηλότερη ενέργεια μετά από ένα βάδισμα σε σκυφτή θέση. Οι συμμετέχοντες που είχαν αναφέρει συναισθήματα κατάθλιψης και λύπης ανέφεραν αύξηση των ενεργειακών τους επιπέδων μετά από το περπάτημα σε όρθια θέση.

Οι εκφράσεις του προσώπου μας.

Καθώς κοιτάζουμε ο ένας για τον άλλο για αποδοχή και υποστήριξη, οι εκφράσεις μας θα δώσουν αρνητικές οι θετικές ενδείξεις. Ποτέ μην υποτιμάτε την πρόσθετη δύναμη ενός χαμόγελου, επειδή ένα απλό χαμόγελο μπορεί να προκαλέσει αισθήματα ικανοποίησης πρώτα στον εαυτό μας άλλα και να ενθαρρύνει θετικές αλληλεπιδράσεις από τους γύρω μας.

Αναζητώντας καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η έκφραση του προσώπου επηρεάζει το πώς αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον, μια μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο πως οι συμμετέχοντες θα αντιδρούσαν στις εκφράσεις του προσώπου. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να έχουν χαμογελαστή, συνοφρυωμένη ή να έχουν ουδέτερη – κενή έκφραση του προσώπου. Στη συνέχεια εξέτασαν εκφράσεις άλλων και πως τις αντιλαμβάνονται. Εκείνοι που χαμογελούσαν επεξεργάστηκαν “ουδέτερες” εκφράσεις τις οποίες τις χαρακτήρισαν με ευτυχισμένες εκφράσεις. Ωστόσο, αυτοί που είχαν εκπαιδευτεί να κάνουν οι ίδιοι ουδέτερες ή συνοφρυωμένες εκφράσεις, επεξεργαζόμενοι τις ουδέτερες των άλλων τις χαρακτήρισαν σαν αρνητικές.
Όλα τα ζωντανά πλάσματα εμφανίζουν τη δύναμή τους μέσω στάσεων και εκφράσεων. Σκεφτείτε το περήφανο παγόνι ή το επιβλητικό λιοντάρια στάση τους και η έκφραση τους είναι αυτά που προκαλούν το θαυμασμό άλλα παράλληλα πιστοποιούν την δύναμη και την κυριαρχία τους. Αντίθετα, θα δείξουμε επίσης την έλλειψη εμπιστοσύνης μας μέσω της γλώσσας του σώματός μας. Τα αισθήματα αυτοπεποίθησης και υψηλής αξίας εκπέμπονται μέσα από την όρθια στάση και το υπερήφανο βλέμμα σας, ενώ η κούραση και τα νεύρα θα αποκαλυφθούν από το δειλό βλέμμα σας και και τη τεμπέλικη παρουσία.

Ανακεφαλαιώνοντας κάθε στάση του σώματος και κάθε έκφρασή μας λέει στους άλλους πώς αισθανόμαστε. Αντανακλά την εσωτερική μας κατάσταση, τα συναισθήματα μας, την παρουσία μας, μας βοηθάει να επεξεργαζόμαστε θετικά όλες τις ενδείξεις από το περιβάλλον, πράγμα που μας κάνει πιο θετικούς με αποτέλεσμα να έχουμε αυτοπεποίθηση και αυτό να αντανακλά αποτελώντας έμπνευση για τους γύρω μας
Το εσωτερικό μας και η εξωτερική μας εμφάνιση δηλ. το πνεύμα και το σώμα μας, είναι δυο συγκοινωνούντα δοχεία τα οποία πρέπει να τα εκπαιδεύουμε, γιατί δίνοντας τροφή στο ένα ταΐζετε και το άλλο και το αντίθετο. Έτσι επιτυγχάνουμε την ισορροπία που θα μας οδηγήσει σε μια ευτυχισμένη ζωή.

 

Mitsaris Kostas

Certified Personal Trainer 
Sport&Fitness Nutrionist

Σχόλια

Leave A Comment