Widget Image
ΑρχικήΝέα & ΠληροφορίεςΤι Πρέπει Να Κάνετε Πρίν Και Μετά Απο Την Προπόνηση Σας Για Να Εχετε Τα Καλύτερα Αποτελέσματα.

Τι Πρέπει Να Κάνετε Πρίν Και Μετά Απο Την Προπόνηση Σας Για Να Εχετε Τα Καλύτερα Αποτελέσματα.

Τι Πρέπει Να Κάνετε Πρίν Και Μετά Απο Την Προπόνηση Σας Για Να Εχετε Τα Καλύτερα Αποτελέσματα.

Η γυμναστική πρέπει να είναι απαραίτητη για την εξωτερική ομορφιά καθώς και για την εσωτερική ομορφιά σας. Πρέπει να γυμνάζεστε για ένα δυνατό και υγιές σώμα καθώς και για το ότι η εφίδρωση που προκαλεί η προπόνηση μία φορά την ημέρα είναι σημαντική για την αναγέννηση του δέρματός σας. Η λάμψη που προέρχεται από την άσκηση των μυών σας, και του να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας είναι ότι καλύτερο και αντανακλά άμεσα στο πρόσωπο σας. Παρακάτω παραθέτω κάποια πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν και μετά την προπόνηση σας για να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματα από αυτήν.

IMG_4990

Πριν την προπόνηση.
Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας – χαλαρώστε … και κοιμηθείτε.
Ο ύπνος είναι ο πιο ποιοτικός χρόνος που μπορείτε να αφιερώσετε για τον εαυτό σας και το σημαντικότερο είναι ότι σας κρατάει φρέσκο και έτοιμο για την επόμενη μέρα. Εδω είναι λίγες συμβουλές για να σας βοηθήσουν να κοιμάστε καλά.
* Μην τρώτε ένα βαρύ γεύμα πριν πάτε για ύπνο.
* Μην πίνετε καφέ, τσάι ή πάρα πολύ αλκοόλ.
* Ανοίξτε τα παράθυρα και αφήστε καθαρό αέρα να μπει μέσα στο δωμάτιο σας.
* Κάντε ένα χλιαρό ντους και χαλαρώστε.
* Αν έχετε πραγματικά μια πιεστική μέρα, ακούστε μια απαλή μουσική, διαβάστε κάτι ελαφρύ ή δείτε μια ταινία αλλά μείνετε στο κρεβάτι.
* Μην ανησυχείτε ότι δεν σας παίρνει ο ύπνος. Αυτό είναι σχεδόν χειρότερο από το να ανησυχείτε που δεν κοιμάστε. Μπορείτε να κοιμηθείτε λιγότερο από ό, τι θέλετε αλλά ανησυχώντας για το αν δεν κοιμηθείτε επτά ή οκτώ ώρες αυτό σίγουρα θα σας κρατήσει ξύπνιους.

IMG_4993
Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση.
Γνωρίζετε ήδη ότι το νερό είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία της διατροφής σας. Δεν μπορείτε να έχετε ένα υγιές και δυνατό σώμα χωρίς να πίνετε πολύ νερά. Προσπαθήστε να κάνετε ένα παραλληλισμό ανάμεσα στο λαδί σε ένα αυτοκίνητο και στο νερό σε ένα σώμα, ένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να κινηθεί χωρίς λάδι, ενα σώμα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς νερό. Θα πρέπει να πίνετε αρκετή ποσότητα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια προπόνηση.
Επιλέξτε το σωστό σνακ.

IMG_4992
Εδώ είναι τα τέσσερα καλύτερα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε μια ώρα πριν από την προπόνηση.
* Μπανάνες. Αν γυμνάζεστε το πρωί φάτε 30-45 λεπτά πριν την προπόνηση μια μέτρια μπανάνα με 1/2 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι και στην συνέχεια γυμναστείτε σκληρά. Το σώμα σας θα χρειαστεί τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες.
* Βρώμη. Η βρώμη είναι πλουσία σε φυτικές ίνες, πράγμα που σημαίνει ότι λόγω της αργής διάσπασης της έχετε αργή και παρατεταμένη απελευθέρωση ενέργειας.
*Ψωμί ολικής αλέσεως. Εάν κάνετε προπόνηση στο γυμναστήριο κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σας διαλείμματος, φάτε λίγο ψωμί ολικής άλεσης και μερικές φέτες γαλοπούλας περίπου 45 λεπτά προτού ξεκινήσετε. Χρειαζεστε και υδατάνθρακες και πρωτείνη.

IMG_4991
* Φρούτα και γιαούρτι. Τα φρούτα περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε απλούς υδατάνθρακες και το ελληνικό γιαούρτι είναι γεμάτο με πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας.
Ακούστε την αγαπημένη σας μουσική
Παράξενο, αλλά αληθινό. Η ακοή της αγαπημένης σας μουσικής είναι πολύ ενδυναμωτική συνήθεια – κάνει καλύτερη την διάθεση σας και έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την απόδοση.
Ξεκινήστε με καλή προθέρμανση
Η προθέρμανση έχει σκοπό να δώσει στο σώμα σας την ευκαιρία να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματός σας, να αυξήσει το εύρος κίνησης και να προετοιμαστεί για αυτό που πρόκειται να κάνετε. Βοηθά επίσης να μειώσετε την πιθανότητα τραυματισμού κατά την διάρκεια της προπόνηση σας, αντί να πάτε από την κατάσταση αναπαύσεως στη σκληρή δουλειά.
Μετά την προπόνηση.

IMG_4987
Διατατικές ασκήσεις.
Στο τέλος μιας προπόνησης, το τελευταίο πράγμα που οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να κάνουν είναι να κάνουν διατάσεις και να χαλαρώσουν τους μύες τους. Εάν αφιερώνουν χρόνο για διατάσεις μετά την προπόνηση, συνήθως περιλαμβάνει μερικές απλές διατάσεις για το πάνω και κάτω μέρους του κορμού. Καθώς κάνετε συστολή μετά τη συστολή κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας, οι μύες σας παραμένουν σε κατάσταση στρες. Η διάταση βοηθά στην επαναφορά του σώματός σας στη φυσική της θέση και στάση. Και επειδή οι μύες τεντώνονται καλύτερα όταν είναι ζεστοί, σίγουρα δεν θέλετε να πάτε κατευθείαν από την προπόνηση σας σε μια θέση ανάπαυσης, όπως σε ένα γραφείο ή σε ένα αυτοκίνητο πριν τους επαναφέρετε στην φυσική τους θέση.
Κάντε ένα δροσερό ντους.

IMG_4994
Ένα δροσερό ντους βοηθά στη μείωση της φλεγμονής μετά από μια προπόνηση και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης. Δεν χρειάζεται να πάτε σε χώρο πάγολουτρου όπως οι επαγγελματίες, αλλά θα πρέπει να μειώσετε τη θερμοκρασία του ντους χαμηλότερα από ό, τι συνήθως. Αυτό καθιστά λιγότερο πιθανό ότι η πόνος θα σας εμποδίσει στην προπόνηση σας την επόμενη μέρα.
Κάντε σνακ αποκατάστασης
Ένα σνακ πριν την προπόνηση είναι πιο προαιρετικό και λιγότερο σημαντικό από ένα μετά την προπόνηση, δίνοντας στο σώμα σας την καύσιμο ύλη που χρειάζεται για να ανακάμψει μετά από μια σκληρή προπόνηση είναι ότι πιο απαραίτητο. Υπάρχει κάτι που ονομάζεται αναβολικό παράθυρο λένε οι επιστήμονες, το οποίο διαρκεί περίπου 30 έως 45 λεπτά μετά την προπόνηση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το σώμα σας ψάχνει και χρειάζεται τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες για να βοηθήσει στην αναπλήρωση των αποθεμάτων γλυκογόνου και την ανοικοδόμηση των μυών, αντίστοιχα, ώστε να πάρει το σώμα σας τα διατροφικά στοιχεία που χρειάζεται για να ανακάμψει έγκαιρα. Εδώ είναι μερικά παραδείγματα.

IMG_4988
* μήλο με αμύγδαλο ή φιστικοβούτυρο
* ελληνικό γιαούρτι με φρούτα
* τυρί άπαχο και κράκερ
* ένα ρόφημα πρωτείνης
* βούτυρο με ψωμί ολικής αλέσεως
Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε το εξής πρωτόκολλο για το σώμα σας, ζέσταμα-προπόνηση-επαναφορά έτσι μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματα από την προπόνηση σας. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι η γυμναστική είναι πραγματικά ένας τρόπος ζωής, και αυτός αρχίζει και τελειώνει με την προπόνηση σας.

 

Mitsaris Kostas

Certified Personal Trainer 
Sport&Fitness Nutrionist

Σχόλια

Leave A Comment