Widget Image
ΑρχικήΝέα & Πληροφορίες15 Λάθη στην προπονηση σας και πώς να τα διορθώσετε! (Μέρος τρίτο)

15 Λάθη στην προπονηση σας και πώς να τα διορθώσετε! (Μέρος τρίτο)

15 Λάθη στην προπονηση σας και πώς να τα διορθώσετε! (Μέρος τρίτο)

Μερος 3ο!

Λάθος # 11: Έλλειψη ύπνου

Εάν δεν τρώτε αρκετά, όπως επίσης και όταν δεν κοιμάστε αρκετά δεν θα αναπτυχθείτε. Η έλλειψη ύπνου αυξάνει την απελευθέρωση από το σώμα μας της κορτιζόλης μιας ορμόνης που είναι γνωστή σαν η ορμόνη του στρες και παίζει ρόλο στον καταβολισμό. Απλά αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ανακτήσετε και να αναπτυχθείτε από τις προπονήσεις σας με ανεπαρκή ύπνο.

Διόρθωση: Προσπαθήστε να κοιμηθείτε τουλάχιστον 6-8 ώρες κάθε ήμερα Εάν αυτό δεν είναι εφικτό λόγω υποχρεώσεων προσπαθήστε να μοιράσετε την ήμερα σας με ένα ύπνο το μεσημέρι γύρω στην μια ώρα.

Λάθος # 12: Υπερβολική χρήση τεχνικών έντασης.

Οι τεχνικές έντασης όπως οι αναγκαστικές επαναλήψεις, τα drop σετς, η τα σούπερ σετς μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικά αποτελεσματικά εργαλεία για να βοηθήσετε τους μύες σας να έχουν πρόοδο και ανάπτυξη, άλλα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο. Όταν χρησιμοποιούνται πολύ συχνά, θα οδηγήσουν σε υπερβολική προπόνηση με αποτέλεσμα να χάνετε σε μέγεθος και δύναμη

Διόρθωση: Χρησιμοποιείστε τις διάφορες τεχνικές έντασης με μέτρο μια φορά την εβδομάδα η κάθε 15 ήμερες, ίσα ίσα για να ξυπνήσουμε τους μύες μας και να έχουν πάντα ανάπτυξη.

Λάθος # 13: Εκπαίδευση με μεγάλες ομάδες.

Είναι πολύ ευχάριστο για μερικούς να κάνουν τις προπονήσεις τους με ένα γκρουπ 2-3 ατόμων γιατί απλά ο ένας σπρώχνει τον άλλον με την ενέργεια του. Το πρόβλημα είναι ότι, όταν γυμνάζεστε με περισσότερους από δύο το πολύ, περνάει πολύς χρόνος μεταξύ των σετς ενώ περιμένετε. Χάνετε έτσι η αιμάτωση στους μύες σας και οι προπονήσεις που δεν πρέπει να υπερβαίνουν μία ώρα μπορούν να γίνουν σε δύο ή περισσότερες ώρες.

Διόρθωση: Περιορίστε τις προπονήσεις σε δυο άτομα το πολύ Εάν εμφανιστεί μια μεγάλη ομάδα, σπάστε την σε μικρότερες ομάδες που κάνουν διαφορετικές ασκήσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Η κοινωνικοποίηση και η ομαδοποίηση είναι καλή αλλά μην την αφήνετε να καταστρέψει τις προπονήσεις σας!

Λάθος #14: Επιλογή γυμναστήριου βάση οικονομικής προσφοράς.

Η επιλογή ενός γυμναστήριου σήμερα γίνεται αποκλειστικά με βάση το οικονομικό. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν μεγάλες αλυσίδες γυμναστηρίων που συναγωνίζονται η μια την άλλη με βάση την οικονομική προσφορά και σε αυτό τον κύκλο μπαίνουν και οι άνθρωποι που θέλουν να γυμναστούν που επιλέγουν βάση αυτού, ξεχνώντας τις ανάγκες τους και αν το περιβάλλον ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία τους.

Διόρθωση: Ίσως πρέπει να ξοδέψετε λίγο περισσότερα χρήματα ή να μετακινηθείτε λίγο πιο μακριά από τον τόπο κατοικίας σας και να βρείτε αυτό τον χώρο που θέλετε να γυμναστείτε να ταιριάζει απολυτά στα θέλω σας, στον χαρακτήρα σας, στο τι στόχους έχετε θέσει στην προπόνηση σας άλλα και με τι ανθρώπους θα βρίσκεστε στον ίδιο χώρο την ίδια ώρα που θα κάνετε την προπόνηση σας. Πιστέψτε με αξίζει τον κόπο!

Λάθος # 15: Έλεγχος του κινητού σας συνεχώς.

Οι περισσότεροι από εμάς τα τελευταία χρόνια είναι εθισμένοι στα smartphones. Ελέγχουμε συνεχώς τα μηνύματα, τις ειδοποιήσεις Facebook, Instagram και Twitter. Όχι μόνο μας καταναλώνουν τον χρόνο μας άσκοπα άλλα μας αποσπούν την προσοχή μας από σημαντικές καθημερινές μας λειτουργιές. Πόσα τροχαία ατυχήματα και ατυχήματα πεζών προκλήθηκαν από άτομα κολλημένα στις μικρές οθόνες τους; Η προπόνηση μας απαιτεί ιδιαίτερη συγκέντρωση, εάν κάνετε την προπόνηση σας με ένα κινητό στο ένα χέρι, σίγουρα δεν εστιάζετε σε αυτήν.

Διόρθωση: Εάν έχετε κάποιο είδος εργασίας που απαιτεί να είστε προσβάσιμος ανά πάσα στιγμή στο κινητό σας ή έχετε παιδιά και θεωρητικά μπορείτε να πάρετε μια κλήση από το σχολείο τους η από το σπίτι εάν εκείνη την ώρα τα φροντίζει κάποιος άλλος είναι λόγος να έχετε μαζί σας στην προπόνηση το κινητό σας, ειδάλλως κλειδώστε το τηλέφωνό σας με το σακάκι σας και το πορτοφόλι σας και αφήστε το πίσω στο ντουλάπι. Σας εγγυώμαι ότι η προπόνησή σας θα είναι περισσότερο εστιασμένη και παραγωγική.

Mitsaris Kostas

Certified Personal Trainer 
Sport&Fitness Nutrionist

No Comments

Leave A Comment