Widget Image
ΑρχικήΝέα & Πληροφορίες5 Τρόποι να κάνετε πάλι την προπονησή σας συναρπαστική!

5 Τρόποι να κάνετε πάλι την προπονησή σας συναρπαστική!

5 Τρόποι να κάνετε πάλι την προπονησή σας συναρπαστική!

Όλοι περνάμε περιόδους που  βαριόμαστε την ίδια ρουτίνα της προπόνησής μας ή την ίδια ρουτίνα της διατροφής μας. Οι ίδιες επαναλήψεις, οι ίδιες ασκήσεις,οι ίδιες μηχανές,οι ίδιες τροφές, όλα αυτά για μεγάλο χρονικό διάστημα σας φέρνουν ένα αίσθημα μονοτονίας, πράγμα που είναι ανασταλτικός παράγοντας όσον αφορά την πρόοδο σας αλλά και την ψυχολογική σας εκτόνωση, χάνοντας τελείως το αίσθημα της ικανοποίησης από την προπόνησή σας.Ίσως να μην το συνειδητοποιήσετε από την αρχή αλλά σιγά σιγά θα αρχίσετε να μην είστε ευχαριστημένοι,να αισθάνεστε ότι το σώμα σας δεν ανταποκρίνεται ούτε από την προπόνηση αλλά και ούτε από την διατροφή σας, όταν συμβεί αυτό και το συνειδητοποιήσετε πρέπει να κάνετε άμεσα αλλαγή. Εδώ είναι 5 συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε έτσι ώστε να ξαναβρείτε τον ενθουσιασμό σας και να χαρείτε πάλι την προπόνηση αλλά και την διατροφή σας.

Beautiful women working out in gym together

# 1: Αλλαγή στις ρυθμίσεις.

Έχετε ποτέ αλλάξει το γυμναστήριο που συνηθίζετε να πηγαίνετε και αισθανθήκατε κάτι διαφορετικό; Ή έχετε κάνει την προπόνησή σας έξω στην φύση αντί να είστε μέσα, έχοντας άμεση επαφή με το φυσικό σας περιβάλλον, ανεξάρτητα από το αν αυτό σήμαινε να βγείτε από το κανονικό σας πλάνο? Ή να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό εξοπλισμό? Ή να χρησιμοποιήσετε άλλη προπονητική φιλοσοφία? Όλα αυτά τα μικρά πράγματα μπορεί να φέρουν μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που αισθάνεστε για την προπόνησή σας,μπορούν επίσης να σας βγάλουν από την ζώνη άνεσης και να σοκάρουν το σώμα σας να αντιδράσει θετικά και να αρχίσετε πάλι να έχετε πρόοδο αλλά το κυριότερο είναι ότι θα σας φτιάξει την ψυχολογία σας έτσι ώστε να θέλετε να έρθει ξανά η ώρα της προπόνησης.

IMG_4034

# 2:Αλλάξτε την ώρα της προπόνησης.

Οι περισσότεροι από εμάς ακολουθούν την ίδια ρουτίνα στην καθημερινότητα μας.Σηκώνονται περίπου την ίδια ώρα,τρώνε περίπου τις ίδιες ώρες,πηγαίνουν στο γυμναστήριο την ίδια ωρα. Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα κακό ίσα ίσα είναι καλό. Όταν όμως αντιληφθείτε να σας έχει φύγει ο ενθουσιασμός και ρουτινιάζετε ίσως είναι καιρός για μια αλλαγή. Πόσοι από εσάς προσπαθήσατε να κάνετε μια γρήγορη προπόνηση HISD κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σας διαλείμματος για να ξυπνήσετε και να πάρετε ενέργεια για την υπόλοιπη εργάσιμη ημέρα; Τι λέτε να ξυπνήσετε το πρωί και να πάτε για ένα τρέξιμο που δεν συνηθίζετε? Το να ρίχνεις στο σώμα σου μερικές σοκαριστικές αλλαγές κάθε τόσο μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που πρέπει για να σπάσεις την μονοτονία και να αρχίσεις να βλέπεις τις αλλαγές που ελπίζεις.

# 3. Δοκιμάστε ένα νέο στυλ προπόνησης.

Αυτό δεν σημαίνει πλήρη αναθεώρηση του τι κάνετε και εγκαταλείποντας αυτό που κάνετε για τόσο πολύ καιρό. Μετά από πολλά χρόνια κάνοντας την ίδια προπονητική μεθοδολογία καλό θα είναι να δοκιμάζετε καινούριες μεθόδους η να προσθέτετε στοιχεία από νέες μεθόδους στην προπόνησή σας πράγμα που θα ανανεώσει την προπόνησή σας. Αυτό δεν είναι απαραίτητο να το συνεχίσετε μόνιμα αλλά είναι σίγουρα ένας τρόπος να μην ρουτινιάσει το σώμα σας και κατ’ επέκταση να ανανεωθεί το ενδιαφέρον σας για την προπόνησή σας.

woman-running

# 4. Αλλάξτε τη διατροφή σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι σταματάνε ένα πλάνο διατροφής πριν τελειώσει ο πρώτος μήνας και πολύ λέω. Πρώτα απ ‘όλα, οι δίαιτες δεν λειτουργούν έτσι, θέλουν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να φέρουν αποτελέσματα. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η δίαιτα σημαίνει να βάζουν τις «αληθινές» συνήθειες και τις προτιμήσεις τους σε αναμονή μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό στόχο τους. Και όταν το κάνουν, επιστρέφουν στις συνήθειες που τους έφεραν στο πρόβλημα. Ένα επιτυχημένο σχέδιο διατροφής είναι αυτό που μπορεί να ακολουθείται κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε χρόνο. Άρα μάθετε να ακολουθείτε ένα μόνιμο σωστό τρόπο διατροφής κοιτώντας μακροπρόθεσμα και όχι μόνο πότε θα φτάσετε στον επιθυμητό στόχο. Αυτό είναι ένας παράγοντας που σας κάνει να βαριέστε εύκολα με αποτέλεσμα να σταματάτε με όλα τα επακόλουθα.

IMG_4033

# 5. Αλλάξτε τη νοοτροπία σας.

Η γυμναστική πρέπει να είναι ευχαρίστηση, όλους αυτούς που βλέπετε να είναι σε καλή κατάσταση φυσική αλλά και σωματική έχουν δυο κοινά πράγματα,όλοι ευχαριστιούνται την γυμναστική και είναι παθιασμένοι με έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Όχι κάθε ημέρα βέβαια. Όλοι έχουμε τις περιόδους που χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα η να αναπροσαρμόσουμε το κίνητρο και τους στόχους μας. Αλλά εκείνο που μας κάνει να επιστρέψουμε με πιο πολύ ενθουσιασμό είναι η αγάπη που έχουμε για την αθλητική δραστηριότητα. Βρίσκοντας και κάνοντας κάτι που είναι διασκεδαστικό για εσάς είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα έχετε διάρκεια με αυτό.Να είστε ανοιχτοί στα νέα πράγματα,να συνεχίσετε να αναζητάτε νέους και δημιουργικούς τρόπους για να διατηρείτε τα πράγματα φρέσκα.Δεν μπορείτε να ζήσετε με μια στενή νοοτροπία όταν πρόκειται για την αθλητική σας δραστηριότητα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτάσετε στον επιθυμητό προορισμό σας, ώστε να βρείτε τον δρόμο ή τους δρόμους που είναι πιο ευχάριστοι για εσάς και τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο.

Mitsaris Kostas 
Certified Personal Trainer 
Sport&Fitness Nutrionist

No Comments

Leave A Comment