Widget Image
ΑρχικήΝέα & ΠληροφορίεςΣΥΝΔΕΣΗ ΜΥΑΛΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ!

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΥΑΛΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ!

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΥΑΛΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ!

IMG_6449

Η σύνδεση του μυαλού και του σώματος είναι κάτι που μπορεί να φέρει την προπόνηση σας σε άλλο επίπεδο. Θεωρώ τη σύνδεση του νου και του σώματος μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της προπονησης. Η αγνόηση αυτής της σύνδεσης μπορεί να είναι σχεδόν η ίδια με την απουσία της προπόνησης. Οι άνθρωποι πολλές φορές απορούν πώς κάποιοι έχουν τόσο μεγάλα αποτελέσματα κάνοντας μόνοι τους προπόνηση στο σπίτι, συχνά χωρίς καθόλου εξοπλισμό. Η απάντηση βρίσκεται σε αυτή τη σύνδεση μυαλού-σώματος.

 

Αυτή η σύνδεση μυαλού-σώματος είναι κάτι που αξίζει να εξετάσουμε και να πάρουμε σοβαρά! Αυτό που σκέφτεται και πιστεύει ο νους σας καθορίζει το μέλλον σας, τους περιορισμούς και τις δυνατότητές σας. Αυτή η σύνδεση είναι κοινή σε κάποιες μορφές άσκησης όπως η γιόγκα ή οι πολεμικές τέχνες, αλλά πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπ’όψην και σε άλλες μορφής γυμναστικής. Το να βλέπεις το μυαλό ξεχωριστά από το σώμα σου μπορεί να είναι πολύ επιζήμιο για την επιτυχία σου. Όταν αρχίσετε να τα βλέπετε ως ένα, θα επιταχύνετε την επιτυχία σας και θα πάρετε πολλά περισσότερα από τις προπονήσεις σας.

IMG_6453

Απλά δεν μπορείτε να φτάσετε στην επιτυχία χωρίς να έχετε μια ισχυρή νοοτροπία, η οποία μεταφράζεται σε καλύτερες προπονήσεις και προσοχή στη λεπτομέρεια που θα αποφέρει μεγαλύτερη επιτυχία. Εάν πηγαίνετε στο γυμναστήριο για να προπονήσετε μόνο το σώμα σας δεν θα πάρετε τα αποτελέσματα που θέλετε, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να πηγαίνετε στο γυμναστήριο για να γυμνάσετε τόσο τον σωματικό όσο και τον ψυχικό σας εαυτό χρησιμοποιώντας την έννοια της σύνδεσης του νου και του σώματος. Εάν το μυαλό σας δεν βρίσκεται σε αυτή την ζώνη τότε το σώμα σας δεν θα έχει τα ίδια αποτελέσματα.

Οι μύες σας ανταποκρίνονται στα σήματα που λαμβάνονται από το μυαλό σας ή από τον εγκέφαλό σας. Εάν δεν ενεργοποιήσετε το μυαλό σας, πώς μπορεί οι μύες να λάβουν τις απαραίτητες πληροφορίες για να εκτελέσουν την άσκηση και να αναπτυχθούν. Αν υπάρχουν περισπασμοί ή έλλειψη σύνδεσης σε αυτή τη συστοιχία μυαλού-μυών δεν αξιοποιείτε στο έπακρο τις ασκήσεις σας. Εάν πηγαίνετε στο γυμναστήριο για να προπονήσετε τους μυς σας αλλά δεν είστε πνευματικά προετοιμασμένοι για να το κάνετε, δεν θα έχετε την ικανοποίηση που περιμένετε από την προπόνηση σας. Οι μυϊκές ίνες σας απλά δεν μπορούν να λάβουν τα σωστά μηνύματα για να αναπτύξουν αποτελεσματικά τους μυς σας. Όταν κυριολεκτικά μετακινείτε φυσικά τους μύες σας κατά τη διάρκεια μιας άσκησης, αυτό είναι φυσικό. Όταν βάζετε πραγματικά το μυαλό σας μέσα στους μυς σας και σκέφτεστε τι κάνετε, τι γυμνάζετε,αυτή είναι η σύνδεση των μυϊκών ινών με το μυαλό σας που θα φέρει την προπόνηση σας και το σώμα σας στο επόμενο επίπεδο.

Ο σκοπός κάθε προπόνησης είναι να είναι πιο αποτελεσματική και αυτό είναι το να γυμνάζετε τον εαυτό σας για να ενεργοποιήσετε το μυαλό σας και να τονώσετε αυτή τη σύνδεση μυαλού-σώματος. Πρόκειται για την εκμάθηση αυτής της τεχνικής και τη εκπαίδευση του μυαλού σας για να συνδέετε με τους μυς σας. Είναι εύκολο να σκεφτείς την προπόνηση σου μόνο ως μια σωματική άσκηση αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πολύ διανοητική άσκηση, σχεδόν πνευματική παρά φυσική. Η εκμάθηση στο να είστε πειθαρχημένοι θα βελτιστοποιήσει τις προπονήσεις σας και θα σας επιτρέψει να φέρετε το σώμα σας σε ένα άλλο επίπεδο.

4 τρόποι για την ανάπτυξη αυτής της σύνδεσης μυαλού-μυών.
IMG_6452

1.Μην χάνετε την προσοχή σας από την προπόνηση!
Η συζήτηση μεταξύ των σετς ή η σκέψη για το τι πρέπει να κάνετε μετά την προπόνηση είναι πράγματα που μπορούν να πάρουν το μυαλό σας έξω από τη ζώνη προπόνησής σας και στην ουσία να σας κάνουν να έχετε μόνο μια σωματική προπόνηση. Πρέπει να εστιάσετε σε αυτό που κάνετε και να βρίσκεστε εκεί αυτή τη στιγμή. Όταν αισθάνεστε ότι ο νους σας περιπλανιέται, σταματήστε αυτό που κάνετε και πάρτε μερικές αναπνοές για να επανέλθετε σε αυτό που κάνετε.

IMG_6454
2. Γίνετε ένα με τους μυς σας.
Οποιαδήποτε μυική ομάδα και να γυμνάζετε βάλτε το μυαλό σας στην κατάσταση να γίνει ένα με το μέρος του σώματος που γυμνάζεται. Φανταστείτε τον εαυτό σας μέσα στον μυ πως αντιδράει και πώς αναπτύσσεται. Κάνοντας αυτό το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να μειώσετε το βάρος που χρησιμοποιείτε. Εστιάστε περισσότερο στην σύνδεση μυαλού-σώματος παρά στο να σηκώσετε περισσότερο βάρος.

IMG_64561

3. Μουσική.
Η μουσική είναι τα πάντα. Βρείτε το είδος της μουσικής που σας βάζει στη ζώνη σύνδεσης μυαλού-σώματος και εστιάστε σε αυτήν.

IMG_6451

4. Δώστε τροφή στο μυαλό σας.
Όπως το σώμα σας χρειάζεται τροφή για να ζήσει, έτσι και το μυαλό χρειάζεται “φαγητό” για να τροφοδοτήσει θετικά τις προπονήσεις και τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Η τροφή του μυαλού έρχεται με τη μορφή σκέψεων. Τροφοδοτήστε το μυαλό σας με θετικές σκέψεις και διαβεβαιώσεις για να σας κρατήσει σε μια εξαιρετική κατάσταση και να έχετε θετική ενέργεια. Κάθε μέρα, ξεκινήστε τρέφοντας το μυαλό σας προτού ταΐσετε το σώμα σας. Ένα μικρό κομμάτι από το φαγητό του μυαλού αυτό που μου αρέσει να ονομάζω “τροφή ψυχής”, μπορεί να σας εκτοξεύσει κατά την διάρκεια της ήμερα σας. Μια απλή θετική σκέψη το πρωί θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε μια ισχυρότερη σύνδεση μυαλού-μυών που θα σας βοηθήσει να έχετε πιο αποτελεσματικές προπονήσεις.
IMG_6458

Ελπίζω όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω να σας βοηθήσει να φέρετε την προπόνηση σας στο επόμενο επίπεδο. Είναι όλα σχετικά με τη νοοτροπία σας. Πηγαίνετε στις προπονήσεις σας με τη σωστή νοοτροπία και εστιάστε σε αυτήν βλέποντας το σώμα σας να αλλάζει.

Mitsaris Kostas

Certified Personal Trainer 
Sport&Fitness Nutrionist

 

Σχόλια

Leave A Comment